Sènior masculí: CB Garrotxa Santjoanenc 54 – Bàsquet Vilafant 80

C.B. Garrotxa Santjoanenc – 54 – Miranda (10), Sabido (4), Gonzalez (9), Santaeulària (3), Rubio (2) – cinc inicial – Ortiz (-), Mayans (2), Sànchez (7), Anglada (-), Fontanella (2), Grabulosa (15). 17/33 TL, 1 Triple, Miranda. 29 Faltes, 1 Eliminat, Grabulosa al 37’.

Bàsquet Vilafant – 80 – Casteys (3), Quintana (6), Pau (2), Paulí (-), Brun (15) – cinc inicial – Adrià (12), Sajet (9), Pere (14), Sergi (16), Jordi (3). 23/39 T1, 21/40 T2, 5/13 T3. 5 Triples, 2 Sajet i 1 Sergi, Brun i Adrià. 39 Rebots (12 Brun), 30 Def (9 Brun), 9 Of (3 Brun i Pere). 23 Faltes, Cap Eliminat.

Parcials: 15-13, 8-19 (23-32), 18-22 (41-54), 13-26 (54-80)
Victòria clara i contundent davant el 4t classificat en una pista complicada i que ja sabem que hi tindríem moments difícils i d’aquí que potser el titular seria “Ja tenim EQUIP”

Inici de partit poc intens en atac que ha permès al rival anotar 3 bàsquets gairebé consecutius sense tenir la possibilitat de defensar. Tot i això, l’equip ha començat a treballar a partir del 3’ i al 6’ ja estàvem per davant en el marcador. Els locals amb un joc anàrquic es mantenien en el partit gràcies a la seva intensitat, superior a la nostra durant els primers 15’, que els permetia anotar en situacions poc habituals (1c3 i rebots ofensius en situacions de desavantatge).

La pitjor notícia del partit l’hem tingut al 13’ on en Paulí en la seva incansable lluita en defensa s’ha dislocat el colze. Però ni això ens ha descentrat i mica en mica hem recuperat l’agressivitat per marxar al descans 9 amunt tot i el baix percentatge de tirs lliures (5/11).

La segona part ens esperava defensa zonal des del primer segon, i ens ha generat problemes durant 2’, els que hem tardat a entendre que la millor forma d’atacar-la és amb molt de ritme en la transició defensa-atac. La millora en els tirs lliures (11/15), la capacitat d’anotar de fora i de dins i la seguretat en el rebot defensiu ens ha donat un +13 al final del 3r quart.

Al darrer quart, ens esperava una defensa 1-3-1 que ha durat 3’, on un parcial de 0-8 ha sentenciat el partit (41-62 al 33’). La lectura ha estat bona i l’execució brillant. Els locals han baixat els braços i els darrers 7’ han servit per engrandir l’escletxa en el marcador amb algunes jugades de gran qualitat de conjunt.

Fa algunes setmanes que en tenim la sensació, però després de 5 partits, on hem jugat a 4 pistes complicadíssimes crec que ja podem dir que tenim un EQUIP de bàsquet i amb molt de recorregut. Tenim la intensitat correcte en defensa, sabem a què juguem en atac i comencem a aprendre a jugar en situacions complicades i emmotllar-nos a l’estil del rival . Això, però, no acaba aquí, no podem perdre gens d’esforç a cap entrenament ni molt menys ni un segon d’intensitat ni als entrenaments ni als partits. Ens queda una segona volta preciosa, però duríssima i només volent millorar en el dia a dia superarem tots els esculls.