Sènior masculí: CB Olot “A” 63 – Bàsquet Vilafant 69

CB Olot “A” – 63 – Gonzàlez (10), Fortet (6), Pineda (1), Mora (8), Julià (11) – cinc inicial – Espinosa (-), Durban (1), Bramon (10), Boada (5), Planella (9), Massegur (2), Lucena (-). 16/25 TL, 3 Triples, Gonzàlez, Julià i Planella. 33 Faltes, 4 Eliminats, Planella al 35’, Julià al 36’, Pineda i Mora al 40’.

Bàsquet Vilafant – 69 – Brun (17), Paulí (3), Albert (9), Youssef (9), Nebot (4),– cinc inicial – Casteys (-), Àngel (2), Ivan (4), Mark (6), Pere (11), Gerard (2) i Sergi (2). 20/36 TL, 1 Triple, Brun. 27 Faltes, Cap Eliminat. 1 Tècnica a Pere al 37’

Parcials: 16-17, 22-20 (38-37), 15-13 (53-50), 10-19 (63-69)
Primera victòria de la temporada davant un equip que ja coneixíem de la temporada passada i que ha incorporat algun jugador jove (en coneixeu uns altres d’aquests?)

Sortida més que bona, intensitat defensiva alta sobretot en les posicions de 2 a 5 i atac efectiu, 10-17 al 7’. Però repetim l’error de la setmana passada en la primera rotació complerta perdem el nord en atac i la intensitat en defensa (tenim un problema!), parcial de 6-0 i encara fallen 4 tl (igual que nosaltres).

Sortim altre cop forts al segon quart i al 14’ ens posem 18-26, i com la rotació la fem més curta el drama arriba abans 32-29 al 16’ (parcial de 13-3 en 2’). Almenys aturem la sangria i acabem al descans 1 a sota.

La xerrada de la mitja part busca l’activació de tot l’equip i no només d’una part, però també decidim canviar les rotacions per si el missatge no arriba als jugadors. L’atac s’encalla un cop més i anem a cistella cada 2’, tot i que la defensa és correcta la distància s’eixampla (52-45 al 27’).

És l’hora de les alternances defensives i aquesta setmana sí que creem el caos. Els garrotxins no són capaços d’atacar-nos i aprofitem per anar variant la defensa per què no trobin mecanismes d’atac. Defensem els 13’ finals per guanyar el partit amb comoditat, col·lapsem al rival (11 punts) però seguim negats en atac. Fallem tirs alliberats un rere l’altre i necessitem picar pedra i rebotejar molt i bé per anotar en segones opcions.

Entrem al darrer minut perdent 62-61 i amb l’altre drama al damunt, els tirs lliures, en portem 12/28 (45%). El rival anirà per nosaltres sabent que el Shaquille O’Neal en faria més. Però arriba el miracle, i mai més ben dit. Nebot anota 2/2 per taulell els dos i sense intenció. +1 !!! i 24’’ per jugar. Temps local. Perden la bola en 7’’ gràcies a la bona defensa a la bola i a la línea de passada. Busquem l’experiència per assegurar els tirs lliures següents, perquè tenim clar que ens faran falta i que la sort arriba un cop, no dos. I no fallem, Ivan anota els 2. +3 !!! Mentre decidim en quin moment fem la falta per evitar la pròrroga, el base perd la bola i a 13’’, és en Yousseff qui té els tirs per tancar el partit. Tot i portar un 3/6 anota els dos i tanquem el partit, els 2 darrers del Ivan serveixen per deixar un marcador més ample.

És bo guanyar un partit, però encara ho és més saber el per què i com el guanyem. No podem defensar 6 jugadors, sinó 12, no podem defensar 20-25’ sinó 40’. Hem de tenir un xic més de pausa en atac quan el cansament s’acumula, i no podem fallar bàsquets fàcils i encara menys tenir un percentatge de tirs lliures deplorable. Ara, només hi ha un lloc per millorar això, a la pista, els dies d’entrenament.