Sènior femení: CB Joventut Celrà 51 - Bàsquet Vilafant 68

Bàsquet Vilafant: Paula , Laura (2), Elena (4), Marta (12), Claudia (8), Ruth, Gio (33), Maria i Eva V (9).
T.Ll: 10/12 6 triples (Gio 3, Marta 2 i Eva). 11 Faltes.

CB Joventut Celrà: Sanz (9), Pera (1), Madrenas (7), Planas, Puig (9), Oliver (11), Oliver (12), Mares, Polo (7) i Nolla.
T.Ll: 7/15 2 triples (Oliver). 14 Faltes. Eliminada Sanz.

Parcials: 17-13, 11-28, 16-11, 7-16

Per fi tenim encert!

Després de tres partits amb anotacions baixes, per fi hem tingut encert i capacitat de córrer.

I això que la nostra sortida ha estat en la línia de l’entrenament de divendres: nefasta. Amb prou feina atacàvem i no baixàvem a defensar les seves transicions amb un joc interior molt clar per part seva, el que feia que en 4’ ens fessin un parcial 11-2. Poc a poc, a mesura que hem aconseguit millorar la defensa interior, hem reduït diferències arribant al final del primer quart -4, que tal com havíem sortit no estava del tot malament.

I al segon quart ha arribat l’espectacle: millorem la defensa, agafem millor el rebot defensiu (que no vol dir que el tanquem bé), i ens permet córrer molt. En conseqüència: parcial 2-16 en 5’. El seu canvi defensiu a zona el responem amb 3 triples consecutius. Fins al final del quart continuem treballant bé i, encara que elles milloren una mica el seu atac, nosaltres no baixem i posem força de cara el partit. Destacar en aquest quart el molt bon treball defensiu de tot l’equip i ofensivament els 19 punts de Gio “només” en aquest quart.

Al descans tenim clar que elles no regalaran res (la seva agressivitat defensiva en alguns moments ha passat les línies permeses) i, conscients d’això, sortim endollades fent un 0-4 en 1’ que sembla posar-ho fàcil. Però res mes lluny de la realitat: aprofitant una aturada del partit per uns problemes físics d'una jugadora, elles augmenten la seva defensa, nosaltres no ataquem amb claredat, defensem força malament i sense intensitat. Elles poden córrer agafant-nos l’esquena constantment i molts de rebots. Les seves millors jugadores (Oliver i Madrenas) es carreguen l’equip a l’esquena i, poc a poc, ens comencen a escurçar les distàncies arribant a apropar-se a 7 punts i amb sensacions que ens poden atrapar.

Però la sortida del darrer quart ha estat molt bona; tornem a defensar amb agressivitat, tornem a córrer, movent la bola millor (en algun moment de forma increïble) i deixant-les en 8’ només fer 3 punts. Això fa que arribem a superar la barrera dels 20 punts de diferència, que només ens escurcen una mica al darrers minuts.

Al final del partit, per fi, hem acabat el partit rient i contentes, cosa que no havíem aconseguit encara. Com us he dit al final del partit, si sense entrenar bé som capaces de fer això, us imagineu que podríeu fer si entrenéssiu amb intensitat?