B.Vilafant: Palol (5), Pons (14), Carreras, Vehí (3), Vergés (18) -cinc inicial, Batlle (16), Castillo, Fernàndez (2), Descamps (1), Crous (2), Gascon (4).

CB Vilassar de Mar A: Torroda (18), Godall (8), Gonzàlez (2), Macario (11), Andreu (12) -cinc inicial, Preliado, Costas (4), Aldighieri (1), Oñate (4).
Rebots 32. Defensius 24 (Torroda 7). Ofensius 8 (Torroda 4)
Pilotes perdudes 17. Pilotes recuperades 22

Que no es repeteixen

Una altra setmana no ens hem entès, quan dic que no es repeteixin els errors no vull dir que en fem de nous.

A diferència de la setmana passada aquesta hem sortit forts, molt forts 11-2 al minut tres, amb velocitat, control del rebot i ficant-ho tot i, com la setmana passada, aquesta diferència ja serà definitiva: el control del rebot es mantindrà durant tot el partit (60 nostres per 32 de ells). La velocitat també la mantindrem però poca cosa més, amb el control del rebot que tenim no pot ser que només guanyem de cinc punts. Ara bé, mirant els percentatges de tir es pot comprendre: la majoria d'errors no són forçats i els de tirs lliures són impropis d'un equip que vol jugar a bàsquet de forma seriosa.

Com sempre basem la victòria en la defensa, poc a poc l'avantatge del principi anirà augmentant gràcies a que cada vegada tallarem més els seus punts de anotació. Els deixem en 16 punts el primer quart, 11 el segon i 7 el tercer, com sempre amb continus canvis defensius. Ells canviaran a una defensa zonal per mirar d'aturar-nos i veient els resultats ja no la deixaran en la resta del partit. Ells amb aquesta defensa aturaran la nostra riada i de fer 11 punts en tres minuts passarem a fer 9 els altres set minuts del quart (20 el primer període) i mantindrem el nivell fins al final, 14 al segon, 16 al tercer i 15 a l'últim. Amb això en altres partits haguéssim tingut prou per guanyar amb tranquil·litat però (sempre hi han peròs) entre els percentatges i que deixarem que Torroda entri al partit (portava 2 punts a la mitja part i acabara amb 18) ens complicarem i sense saber per què entrarem en una espiral negativa que ens farà perdre pilotes que ells penalitzaran en forma de contraatacs: d'un còmode 50-34 a falta de deu minuts passarem a un 63-60 a l'últim minut. Per sort tenim molt clar les nostres armes i tot i rebre 26 punts en 9 minuts no deixarem que tornin a anotar a l'últim minut. A més a més, tot i el dia que vam tenir des de la línia de tir lliure (3/10 al tram final suposo que en homenatge al sènior) serem capaços d'augmentar amb dos tirs lliures l'avantatge final.

Al final una victòria més que és l'únic que importa, o no?
P.D. al mati vaig veure un partit de nens de 7 i 8 anys que era molt semblant: tot lluita, mínim encert. Potser no ens hi hem d'assemblar tant.