Crònica Júnior masculí: CB Salt A 69 - Reale B.Vilafant 55

CB Salt A: Figueras (7), Soler (9), Pérez (3), Nierga (6), Ballell (18) -cinc inicial, Sala (6), Trenado, Piqueras, Adamuz (3), Torrent (3), Bardera (2), Vila (12).
Pilotes robades: 14. Pilotes perdudes: 19

B.Vilafant: Palol (11), Nuñez (4), Bruguera (8), Crous (2), Gascon (4) -cinc inicial, Pons, Moncanut (3), Vergés (11), López, Fernandéz (10), Descamps (2).
Rebots: 45 (32+13). Assistències: 14
Pilotes robades: 18. Pilotes perdudes: 22
Faltes 22. Tirs lliures 11/28
T2 19/45. T3 2/14 (Moncanut i Gascón)

Segon partit complicat de la lliga segona derrota. Si no conegués aquest equip, pensaria que no sabem competir, ara mateix és la impressió que donem.

Comencem el partit desangelats, com fem últimament, però davant d'un bon equip no ens passarà com els altres partits. Aquí patirem un fort correctiu en forma de parcial demolidor 17-2 al minut 5, el nostre problema no seran els 2 punts (estem acostumats a veure la pilota cuadrada, no cardar ni una i necessitar una piscina), el nostre problema són els 17 punts en contra. Si necessitem alguna cosa per trobar-nos còmodes és defensar bé i no hem estat capaços d'aconseguir-ho en cap etapa del partit, llevat de moments puntuals: o sigui que deixarem jugadors sota l'aro sols, deixarem tirs triples sols (era una de les consignes parlades abans de començar el partit) i amb equips de qualitat i frescos és un suicidi. Tot i això serem capaços de redreçar la barca mínimament i amb un parcial de 1-7 deixarem el primer quart 18-9.

El segon quart comença semblant triple d'ells més un tir lliure, però aquesta vegada tallem la sangria ràpid i de mica en mica ens arribarem a posar a 5 (28-23 al 17'). Però no serem capaços d'emplenar la pica, aquesta és la distància més propera que serem capaços d'assolir. A partir d'aquí farem la goma constantment i considerant el nostre estat anímic això no pot ser bo acabarem el quart 38-24 un altre cop 10 punts en dos minuts i escaig (massa facilitats si volem competir de veritat).

La xerrada de la mitja part no ens donarà resultat i tot i reduir diferències un altre cop (42-33 al 24' ), rebem un altre parcial de 14-6 (56-39) i la nostra moral continua per terra al final del tercer quart.

L'últim quart no variarà res del camí proposat pels dos equips: uns saben perfectament a què juguen (Salt) i els altres semblen una ombra d'ells mateixos (Vilafant ). Encararem el tram final apropant-nos a l'abisme (61-43 al 33'): al final una espurna del caràcter que atesorem encara ens aproparà al marcador (66-55 al 40') però mantenim la nostra filosofia de diumenge al matí i no podrem enllestir el partit amb una diferència mínima i tres tirs lliures del Salt deixaran el resultat final de 69-55, diferència més que merescuda pels arguments exhibits pels dos equips.

Com sempre si només culpem l'estat anímic del resultat ens estem enganyant: fallem 17 tirs lliures i rebem 24 punts més de triple dels que fem. Això pel que fa a anotació. En relació a pilotes perdudes ells només perden una pilota més de les que nosaltres robem (19/18) mentre que al revés la diferència és de 8 (22/14), potser és massa contra un bon equip. També la forma de moure la bola és molt diferent mentre ells són capaços d'invertir la bola una i altra vegada amb criteri fins trobar un jugador amb millor posició nosaltres poques vegades serem capaços d'encadenar més de tres passes amb coherència i moltes vegades ens estaballarem en lluites futils que no ens porten enlloc (massa vegades tenint en compte a l'alçada que ens trobem de lliga i de la maduresa què volem tenir com equip).

M' hagués agradat dir que hem fet el millor partit de la temporada però res més lluny de la realitat, però suposo què això és la crònica d'una mort anunciada sobretot mirant enrere i recordant el joc dels últims partits i veient com hem entrenant l'últim mes potser no podíem esperar molt més.

PD Només dir una cosa: dono per bona la derrota si això serveix per redreçar el nostre camí.