Crònica Júnior femení: Bàsquet Vilafant 65 – 43 C.B. Salt Alzines

Bàsquet Vilafant – 65 – Núria C (3), Eva (7), Meritxell (7), Núria G (17), Aina A (10) – cinc inicial– Íngrid (2), Paula (5), Berta (5), Emma (6), Laura (3). Baixes; Aina V i Clara. 16/37 T1, 5 Triples, Aina A i Meritxell, Eva, Núria G i Emma. 13 Faltes, Eliminada Emma al 39’.

C.B. Salt Alzines – 43 – Anglada (4), Roqueta (4), Rina (4), Lleal (17), Brell (2) – cinc inicial – Cortés (2), Biescas (-), Caula (3), Paredes (4), Izquierdo (3), Agustí (-). 6/20 TL, 1 Triple, Izquierdo. 26 Faltes, Eliminada Cortés al 39’.

Parcials; 19-14, 13-20 (32-34), 20-6 (52-40), 13-3 (65-43)

Primera part marcada per l’exhibició ofensiva de la Núria Ginesta per part local (11p en 4’ – entre el 10’ i el 12’) i de Lleal per part visitant (14p al descans) fet que ens portava una vegada més a fer la goma en el marcador. Del 9-4 al 4’ a la igualtat a 14 al 9’, i al 26-16 al 13’ per acabar 32-34 al descans.

Encara ens costa entendre que s’han d’aprofitar les ratxes ofensives per mantenir-les la resta del partit. Que el que costa fer un parcial (i cada vegada costarà més) no el podem tirar en els següents minuts per no estar concentrades. Que les ratxes sovint són individuals, i que el col·lectiu les ha d’eixamplar des de la defensa. A darrera, hi hem de ser totes. No pot ser que com que durant 4’ no toco la pilota (però l’equip anota), jo m’abstingui de defensar, d’ajudar, de rebotejar, en resum, de treballar.

Aquest ha estat el missatge al descans, i que no podíem portar només 4 faltes d’equip repartides en 2 jugadores, és a dir, 8 jugadores 0 faltes i les rivals jugant com si fos un entrenament. També hem recordat que un altre partit a 60 punts de les visitants seria la ruïna, i que la millora havia d’estar per aquí i noies, potser ens haurem d’empipar més sovint. El recital defensiu de la segona part ha estat brutal. 1 triple i 1 bàsquet de 2 encaixats en 20’.

Hem generat situacions continuades d’estrés a les rivals, on superar l’1x1 era més que difícil, i quan ho feien han aparegut les ajudes de les interiors, i alguna segona de les exteriors que ens permetia recuperar ràpid la pilota. Hem assegurat el rebot durant molts minuts i ens hem tirat per qualsevol pilota que no tenia mestressa. Aquí ja no parlem de parcials, 33-9 en la segona part ho diu tot. No han anotat cap més cistella fins al 29’ amb les 2 infantils (Ingrid i Laura) en pista que han fet una feinada increïble. Les teníem per donar descans i s’han comportat com dues més de l’equip. Benvingudes, seguiu treballant així i segur que tornareu.

En atac també éreu unes altres, atacant la cistella més gent (heu anotat les 10) i més agressives, fet que ens ha permès molt tirs lliures que no hem aprofitat prou bé en forma de punts però sí que ens permetia descansar per tornar a defensar al màxim. En resum, felicitar-vos a totes, per una excel·lent segona part defensiva i que esperem que ens mostri el camí pels següents partits on ens caldrà mantenir aquesta actitud per anar pujant la muntanya.