Cròniques Mini masc. Blau: CB Sant Feliu B 73 - 46 Bàsquet Vilafant Blau /

Molt bones. Aquesta vegada, aprofitant el fet d’haver jugat dos partits en poc temps penjo les dues cròniques del dissabte i aquest dimarts, conjuntament.

CB Sant Feliu B 73 - 46 Bàsquet Vilafant Blau

Bàsquet Vilafant: Èric, Rubén, Biel, Roger, Xavier, Arnau, Axel i Bernat . 2/10 Tirs Lliures. 6 Triples (Rubén, Eric i Bernat). 19 Faltes. 1 Eliminat (Bernat).

Parcials: 12-5, 8-0, 13-0, 12-6, 2-4, 5-10, 7-12, 14-9.

Dissabte ens en anem cap a Sant Feliu a jugar a una hora decent però amb un equip limitat per falta de jugadors. Cap excusa per no competir i donar-ho tot a la pista, tal com repeteixo setmana rere setmana.

Primers minuts en els que sembla que volem de debò jugar a bàsquet. Però el gran arsenal d’errades i d'errades tontes però bàsiques fan que el rival es trobi amb un camí plàcid de cara a cistella mentre que a nosaltres sembla que ens faci por atacar a la nostra. Aquesta dinàmica que s’ha mantingut quasi tota la primera part ha crescut amb la ràpida desmoralització que acostumem a tenir.

Com a entrenador, una de les meves feines és motivar-vos. Per aquest motiu demano temps mort abans de començar el quart període. Una mica sembla que funciona perquè tot i la falta d’encert amb la que ens hem trobat avui, l’actitud ja és diferent.

Així doncs, sense res a perdre, comencem la segona meitat. Aquesta puc dir que no té res a veure amb la primera. Ens fiquem en el partit i per fi fem el que demanava d’un bon inici: competir. Només el cansament de l’últim quart i les petites errades quotidianes (que en veritat tenen molta importància) han fet que no arribéssim a competir pel marcador.

Però, com sempre us dic: una, s’ha de competir els 48 minuts que dura el partit, i dos, hem de deixar de preocupar-nos per el marcador, perquè a la que deixem estar tot allò de fora la pista i ens dediquem a jugar a bàsquet, realment és quan ens ho passem més bé.

Bàsquet Vilafant Blau 49 - 45 Escolàpies Figueres
Bàsquet Vilafant: Dídac, Èric, Rubén, Biel, Roger, Xavier, Arnau, Pau, Axel, Galdric i Bernat . 4/22 Tirs Lliures. 3 Triples (Eric i Galdric). 9 Faltes. Cap Eliminat.

Parcials: 2-2, 13-8, 2-9, 7-4, 6-6, 5-4, 10-4, 4-8.

Dimarts, dia laboral. Juguem a casa a les 6h, hora d’entrenament. Som suficients per descansar a la banqueta i donar-ho tot a la pista. Sortir a cada pilota, defensar sense deixar respirar al rival, etc. Això és el que es demana, com sempre. Tant ho dic que semblo un lloro.

Així doncs, sortim al primer quart. Es veu concentració i molta intensitat defensiva. Però en atac sembla que ens faci por la cistella. Això ho comencem a millorar al segon període on sí que veiem cistella però alhora la ensenyem als rivals. I aquests “despistes” es veuen molt més en el tercer quart. Quan un dels cinc jugadors no està centrat tot l’equip ho paga.

A partir d’aquí tornem a posar-nos de ple en el partit. En general molt bona actitud a la pista cosa que ens ha permès disputar un partit molt intens fins al final.

Si ens fixem en l’aspecte tècnic s’ha de dir que encara fem masses errors els quals no ens podem permetre. Entrades sols, “passes” forts, la sortida després del rebot, córrer oberts, etc, són aspectes que encara ens queda per assolir.

Per altra banda, hem pogut comprovar com treure la pilota ràpid, anar a buscar el rebot o apretar en defensa, dóna els seus fruits.

Per acabar m’agradaria destacar la importància que l’afició ha tingut en aquest partit, perquè no hi ha res que et motivi tant com veure tanta gent animant-te.

Treballar, aprendre, disfrutar i respectar, conceptes que si al final del partit hem assolit, podem sens dubte considerar la nostra victòria.

Comentaris