Sènior femení: B.Vilafant 64 - CB La Vall en Bas 70

Bàsquet Vilafant: Paula, Laura, Elena (11), Marta (15), Claudia (9), Ruth (11), Gio (14), Eva G. (2), Maria i Eva V (2).
T.Ll: 24/43 4 triples (Gio, Marta, Elena i Ruth). 33 Faltes. Eliminades Marta, Ruth i Gio. Tècnica a l’entrenador.

CB La Vall en Bas: Prat (6), Barno (7), Maso (2), Font (23), Aldea, Costa, Fernandes (7), Maso, Mercado, Hostench (16), Canaleta (9) i Guitart.
T.LL: 22/51 2 triples (Font i Canaleta). 34 Faltes. Eliminades Barno, Font i Hostench.

Parcials: 17-14, 14-15, 10-9, 17-20, 6-12

Gran partit

Ens presentàvem al partit els dos primers classificats amb la idea clara de qui guanyés tenia mig bitllet per la segona fase a la butxaca. Això s’ha notat en la tensió viscuda durant les 2h 15’ que ha durat el partit tant a dins com a fora de la pista. Els nervis als dos equips han provocat moltes pèrdues de pilota tontes així com un joc travat en moltes fases del partit i un recital de faltes (67 en total) i de tirs lliures (94 en total).

Els dos equips hem començat el partit tenint clar com jugàvem, mirant els dos equips d’aturar les millors jugadores, i, per part nostre, tenint clar que tot l’equip havia de fer un pas endavant per poder guanyar el partit. I els 4’ minuts del partit hem assolit el que seria la màxima diferencia a favor nostre en els 45’ de joc (9-3), però a costa un recital de faltes en contra (10) per només 4 per part d’elles, el que ha provocat la meva tècnica. A partir aquí el criteri s’ha equilibrat. Hem estat més de 3’ sense anotar però hem aconseguit amb molt esforç arribar al final del primer quart 3 amunt.

El segon quart ha mantingut la mateixa tònica del primer, i les petites diferències en el marcador les ha marcat l’encert en els tirs lliures. És en aquest quart on s’ha de lamentar el comportament mal educat per part d’algun espectador respecte les nostres jugadores. A l’esport, per molt que hi hagi en joc, no s’hi val tot.

Després del descans ha començat a aparèixer Font, jugadora que al partit anada no hi era, i la qual ha demostrat un gran qualitat. Tant en atac com sobretot en defensa s’ha carregat l’equip a l’esquena, fent 19 dels 29 punts del seu equip en tota la segona part.

Nosaltres hem continuat lluitant, en moments hem fet atacs molts bons i defenses brillants, però les segones i terceres opcions que donem així com un excés de bot i de passes perduts ens han perjudicat molt. L’inici del darrer quart ha començat amb una sèrie de pilotes perdudes ens ha suposat un parcial de 0-8, que semblava trencar el partit, però que hem sabut respondre i amb un intercanvi de cistelles entrar al darrer minut 1 amunt. És aquí on errors en el rebot ens ha posat 3 a sota quedant 20”. I per primer cop en un any i mig, marquem una jugada per empatar i, com no, Marta fa el triple que ens porta a la pròrroga.

A la pròrroga teníem clar que el que assolís una mínima diferència guanyaria, perquè els dos equips perdíem per faltes les jugadores determinants. I és aquí on amb empat a 62 un nou rebot defensiu perdut l’aprofiten per fer un triple que ens deixa tocades. Però així i tot disposem de 4 tirs lliures, dels quals només aprofitem dos, així com de tirs fàcils que no som capaces d’encertar i elles amb una jugada de 2+1 sentencien el partit i la lliga.

No ens queda una altra que aixecar-nos d’aquest cop dur (veure les jugadores plorar al final del partit fa mal), i continuar lluitant com hem fet avui. L’equip ha competit i lluitat com mai, però errors que sabem que fem i que no som capaces de corregir, així com deficient direcció d’equip per part meva, i la qualitat de l’equip visitant (segurament el millor equip de la nostra lliga) ens ha portat al resultat final.

Vull agrair al públic que ens va venir a animar sense parar els 45’. Vilafant tots som un equip.

I a les noies nomes dir-vos que no baixeu ni deixeu de competir com heu fet en aquest partit. Teniu un present molt bo i un futur molt gran. Endavant INVENCIBLES.

Aquesta setmana descansem, ens recuperem del cop, gaudim unes bones festes i el 29 hi tornem. Ens espera una segona volta molt interessant.