Crònica Sènior masculí: Bàsquet Vilafant 55 – CE Onyar 64

Bàsquet Vilafant – 55 – Albert (-), Andreu (3), Sergi (4), Brun (15), Youssef (6) – cinc inicial, Gerard (-), Ivan (-), Sajet (5), Pere (16), Castillo (2), Àngel (-) i Kike (4). 9/15 T1, 20/41 T2, 2/17 T3, 2 Triples, Sajet i Brun. 20 Faltes, Cap Eliminat. 31 Rebots (Pere 9), 22 Def (Pere 7) + 9 Of, 13 As, 12 PR, 20 PP, 45 Valoració (Pere 24)

CE Onyar – 64 – Barrasa (4), Duran (7), Vives (3), Moreno (19), Mallorquí (17) – cinc inicial – Lozano, A (-), Alzugaray (3), Rodriguez (3), Lozano, A (5), Tarifa (-), Estela (3). 10/17 TL, 6 Triples, 2 Moreno, 1 Lozano, Vives, Alzugaray i Rodríguez. 20 Faltes, Cap Eliminat. 38 Rebots (Mallorquí 9) 25 Def + 13 Of, 14 As, 17 PR, 17 PP, 79 Valoració (Moreno 26)

Parcials: 14-21, 10-13 (24-34), 12-18 (36-52), 19-12 (55-64)

Partit jugat el divendres al vespre en horari d’entrenament.

Mal primer quart defensiu que ens ha hipotecat tot el partit. Encaixar 21 punts per nosaltres ens demana un esforç defensiu extra la resta del partit i que s’acompanyi d’encert que fa gairebé que la remuntada sigui èpica. Sí, no és broma, els 7’ següents deixem el rival en 5 punts però només serveix per posar-nos 22-26, ja que ens dediquem a desaprofitar un atac amb superioritat rere l’altra que al final ens fa baixar els braços i acabar el quart -10.

Després del descans, el drama. Tot el parlat se’n va en orris i al 24’ arriba el màxim avantatge 26-44 (-18) que dura fins al 36’ (41-58), i després les fiquem totes i arreglem el resultat. És a dir, fem 27 punts en 26’ i 14 en 4’. I reduïm al problema a que no les fiquem. I és cert, amb 55 punts és difícil guanyar, però amb 20 punts exteriors (9 de júniors) és impossible. Però el problema també és defensiu, els exteriors no anoten, però bona part d’ells sequen els seus rivals i no els deixen cistelles fàcils, però com ja va passar amb l’Olot els pivots rivals són autèntics amos de les cistelles, ens guanyen en tot i en els primers 30’ fan 35 punts ells sols i ens prenen fins a 13 rebots, 6 al primer quart. Només al darrer quart baixen el nivell, quan el partit està dat i beneït.

Cal entendre que només quan som un equip podem competir amb tothom i quan ho deixem de ser, no som ningú.