“Repetint errors i virtuts”

Bàsquet Vilafant89 – Adrià (15), Vidal (4), Pere (15), Sergi (13), Brun (4) – cinc inicial –  Pau Capel (2), Aleix (6), Miky (13), P.Castillo (11), Alexis (-), Andreu (6). 30/49 TL, 5 Triples, 3 P. Castillo, 2 Miky. 16 Faltes, Cap Eliminat.

Soldatal-Cb Campdevànol – 73 – Guix (-), Comellas (4), Martínez (9), Sala (24), Carpintero (9) – cinc inicial – Expósito (7), Gallomi (4), Linares (2), Marin (6), Chouib (8). 9/16 TL, 2 Triples, Sala i Chouib. 40 Faltes, 3 Eliminats, Linares al 34’, Marin al 35’ i Gallomi al 40’. Tècnica a la banqueta al 31’.

Parcials: 17-22, 22-16 (39-38), 21-20 (60-58), 29-15 (89-73).
Nova victòria davant d'un rival molt dur físicament però inferior tècnicament que ha dominat el partit durant els primers 30’ mentre el físic els ha aguantat.
Una nova mala sortida (7-17 al 7’) ha obligat anar a remolc fins al 3er quart. Tous en el 1c1, negats en les ajudes defensives i entestats en saltar al rebot i no en tancar-lo han estat els principals motius (els ja habituals) per patir davant un rival on la seva principal virtut era la intensitat i agressivitat (ben entesa) en el seu joc. Ha hagut de ser un cadet, en Pau, que hagi fet el primer canvi en el ritme del partit (del 4-13 en el 6’ al 21-26 al 13’) juntament amb la superioritat en el 1c1 d’en Pere que han permès equilibrat el partit, però el segon canvi, i el que ha marcat el camí que havia de seguir el partit, l’ha marcat l’altre cadet, l’Andreu, que ha debutat en el 15’ amb 25-32 per conduir l’equip al descans amb avantatge. Les transicions defensa–atac s’han accelerat i els ripollesos no han pogut aguantar el ritme.
Però el descans ha estat balsàmic pels visitants, que tot i trobar-se amb uns empordanesos molt més seriosos en defensa s’han hagut d’enfrontar amb una zona 2-3 durant els 20’ que restaven que els  dificultava el treball ofensiu. Tot i això, mai han defallit en el principi de transició ràpida, fet que ha portat a esgotar al Campdevànol que al final del tercer quart estava fos.
El darrer quart, un parcial de 10-2 en 4’, ha donat el primer avantatge clar pels locals (70-60) i tot i que el marcador s’ha igualat un pèl (72-67 al 36’) els visitants ja havien decidit que el motiu de la derrota era l’àrbitre i no el contrincant que els ha continuat fent córrer fins la darrera jugada.

En resum, victòria que consolida l’equip en la part alta de la taula, gràcies a mantenir una bona intensitat del joc durant tot el partit. Satisfets per la participació de tot l’equip en l’aportació ofensiva, cal millorar però, de forma imminent, la intensitat defensiva que també ha de ser de 40’ i no de 20’.