Sènior masculí: Bàsquet Vilafant 81 – C.B. Castelló 59

Bàsquet Vilafant – 81 – Casteys (10), Albert (7), Paulí (2), Pau Capel (4), Pere (12),– cinc inicial – Adrià (25), Aleix (8), Miky (4), Sergi (5), Manel (-), Jordi (4), Parra (-). 18/28 TL, 1 Triple, Adrià, 24 Faltes, 1 Eliminats, Miky al 39’. 39 rebots, 25 def (6 Sergi), 14 of (4 Pere, Miky i Paulí)

CB Castelló – 59 – Fita G. (2), Fita A. (-), Clos (9), Nebot (14), Abad (20) – cinc inicial – Vidal (-), Ros (4), Mendieta (-), Vidal (3), El Majidi (5), Bogdanov (2). 10/20 TL, 5 Triples, 2 Nebot, 1 Clos, Vidal i Abad. 27 Faltes, 1 Eliminat, Fita G. al 36’.

Parcials: 19-19, 16-6 (35-25), 18-18 (53-43), 28-16 (81-59)

Victòria clara en el derbi jugat al Pavelló Municipal de Vilafant ple a vessar a la segona part com a prèvia de la presentació dels equips del club.

Partit intens davant un rival amb grans individualitats però escàs joc d’equip. L’objectiu era evitar les cistelles fàcils dels castellonins i mantenir un ritme alt en defensa per què amb el pas dels minuts, el cansament fes defallir el rival, i això ha arribat al 15’.

Després d’un primer quart molt igualat, amb 9 jugadors locals anotant en aquest període, els visitants Nebot i Abad penalitzaven cada error (i a vegades sense errors, gràcies a la seva qualitat) defensiu local i anotaven la totalitat dels punts del seu equip. A la meitat del segon quart, amb els dos únics anotadors visitants a la banqueta, s’ha fet la primera escletxa al marcador, 14-4 en 5’ per arribar al descans 10 amunt.

El 3r quart ha estat el pitjor del partit. Molt lents en atac, sense mobilitat de pilota, ni de talls, ha permès jugar al ritme dels visitants, que tornaven a concentrar els punts entre Abad i ara El Majidi (15 dels 18). Afortunadament, els darrers 3’ hem tornat a córrer i els visitants han esgotat les reserves, tot i que han mantingut la distància en els 10 punts.

El darrer quart, ha estat el definitiu. Des del primer minut ha quedat clar que la victòria quedaria a casa, amb molta intensitat en la defensa sobre la pilota i molt de ritme en atac ha sorgit la primera gran diferència (61-45 al 33’). Els visitants han intentat mantenir-se dins el partit, ara amb en Clos (8 punts en aquest període amb un parell de bàsquet de qualitat), però en els darrers dos minuts l’Adrià (25 punts) ha decidit que el partit era nostre i amb 9 punts consecutius ha deixat el màxim avantatge com a resultat final.