Júnior masculí: Adepaf 58 - B.Vilafant 73

B.Vilafant: Àngel Parra (6), Arnau Peral, Roger Carreras (12), Pau Vehí (7), Andreu Vergés (2), Ion Cortada (2), Pau Batlle (20), Pau Castillo (14), Quique Fernàndez (5), Martí Descamps (5)
TLL: 24/38, 25 faltes, 3 triples (2 Vehí, 1 Castillo)

Adepaf: O.Porras (6), Q.Brugat (9), M.Clos, X.Punset (12), A.Terradas (2), M.Garcia, A.Puntunet (5), X.Riera (3), G.Isern (10), M.Arrabal (4), X.Rubies (5), A.Alcantara (2)
TLL 13/28, 30 faltes, 3 triples (2 Punset, 1 Rubies)

Parcials: 15-20, 13-17, 18-12,12-24.
Primer de tot donar les gràcies a l'altre entrenador del nostre equip que em deixa la feina feta per només haver de fer comentaris banals i totalment partidistes sobre el partit. Les estadístiques de l'altre equip només segueixen tirs, rebots ofensius i faltes comeses.

Ara parlem del partit.

Per una vegada hem sortit forts i hem aconseguit un coixí a la mitja part que serà decisiu al final del partit (28-37). Enmig de tot això defenses mixtes, individuals i zonals, com sempre buscant dos contra un i mirant de córrer. Els figuerencs sortint en individual fins a mitjan del segon quart que canvien a 1-3-1 sense cap jugador definint-se com a decisiu. Tots dos equips arriben sense cap jugador excessivament carregat de faltes, però el Vilafant ha fet servir més rotacions i sembla que pot arribar més fresc. Un altre cop sortida fluixa al tercer quart que es reflecteix amb un parcial de 10-3 amb nou punts dels dos millors jugadors del ADEPAF (Punset i Isern). Un altre cop canvis defensius dels dos equips: els de Vilafant alternant mixtes, individuals i zonals i els de Figueres canviant a 2-3, aquesta defensa és més efectiva i complica el joc al visitants, que fa també un mal percentatge de tir lliure (13/27 fins el tercer període del Vilafant per un millor 9/19 del ADEPAF). Com sempre el famós rebot ens torna a fer mal (16 a 8 per ells que ens doblen al rebot ofensiu a base de carregar amb duresa i una força que no som capaços de parar), fent inútil les bones defenses i deixant segones oportunitats per mantenir- los al partit. Les quartes faltes de Punset i Isern ens donen un respir i fa que els nostres errors no tinguin gran premi per ells.

Sortim a l'últim quart del partit amb tres punts d'avantatge pels visitants, renda escassa per la nostra tranquil·litat, però no sabem jugar partits si no són al límit o sigui que deu minuts per patir. Ara arriba l'hora de la veritat i es posa tot a pista: l'ADEPAF continua amb la 2-3 que els ha donat resultat i puja la intensitat defensiva posant més les mans. Això els porta a empatar el partit a 51, però també a perdre dos puntals per 5 faltes en dos minuts. Sense Isern per tancar el centre de la zona i sense Punset com a referent ofensiu l'equip fa aigües i s'enfonsa sense ningú capaç de portar el timó. A partir d'aquí parcial de 22-8 (basat en la millora del tir lliure 9/11 pels visitants pel 4/9 dels locals) amb un jugador fent deu punts en el quart quan en portava només quatre.

Victòria treballada amb molt d'esforç per part nostra sofrint fins al final com sempre. Però també podria ser gràcies a l'àrbitre?