Júnior masculí: B.Vilafant 88 - Escola Pia d'Olot 76

B.Vilafant: Parra (16), Peral (5), Carreras (9), Batlle (17), Castillo (8) -cinc inicial, Palol (2), Vehí (5), Vergés (15), Cortada (11).
Tirs lliures: 14/19. Faltes personals 17 (eliminat Batlle 40´)

Escola Pia d'Olot: Cambras (19), Planella (7), Parés (13), Torrent (6), Benítez (11) -cinc inicial, Fuster (2), Aula (2), Linares (4), Serra (12), Callís.
Tirs lliures: 13/19. Faltes personals: 21(eliminat Planella 37´)
Triples: 1 Benítez
Rebots defensius: 29 (Planella 7). Rebots ofensius 13 (Cambras 5).

Parcials: 20-17, 26-21, 18-17, 24-21

Gran partit jugat contra el segon classificat que a casa seva ens va superar sobretot gràcies a la seva aclaparadora superioritat en el rebot i a un gran Cambras. Sabent això, teníem dues coses a treballar per intentar guanyar el partit. La feina es va fer bé i sent millors que nosaltres al rebot no va ser tant dur com a Olot. El seu millor jugador va tornar a ser Cambres, però aquesta vegada vam ser capaços de tenir-lo una mica més controlat. Tot això sumat a ser capaços de mantenir un altíssim ritme de joc tot el partit i la total implicació de tots els jugadors que van intervenir al partit ens va fer mereixedors de la victòria.

El partit va començar igualat amb una petita superioritat de l´Escola Pia de cinc punts fins el minut 8 degut sobretot al control del rebot ofensiu (7 als primers minuts). Parcial de 8-2 a l'últim minut gràcies a dos triples ens van deixar amb una avantatge de 20-17 el primer quart. A la represa una estrebada nostra en forma de 9-0 ens deixa amb una avantatge de 8 punts que ja serem capaços de mantenir fins a la mitja part (46-38). Vam canviar la defensa a mixta i 1-3-1 per mirar de mantenir el ritme del partit però ells estaven frescos i encara eren capaços d'atacar les nostres defenses de forma solvent però ja els costava arribar al balanç defensiu.

El tercer quart va ser el més igualat de tots, es va saldar amb un sol punt de diferència (18-17) però que sumats als de la mitja part ens deixaven amb 9 a dalt i només deu minuts per jugar (64-55). Amb la informació que teníem érem conscients de la seva capacitat de guanyar partits anant al darrera al marcador, però el més important ja estava fet, un partit amb un ritme tant alt a nosaltres ens anava bé, la incògnita era si a ells els aguantaria el físic.

La resposta va ser que no, un parcial de 15-2 en 5 minuts portant la pressió a tota la pista ens va donar tranquil·litat (potser massa tranquil·litat); vam entrar al minut 38 amb 22 punts d'avantatge (85-63) i tota la feina que fins llavors s'havia fet es va deixar de fer. Ells van demostrar per que guanyen partits remuntant (3-13 en dos minuts i escaig), nosaltres vam deixar de ser un equip, vam relaxar-nos i quasi ens costa marxar amb mal gust de boca d'un partit que tot l'equip va treballar moltíssim.

Al final només em queda felicitar-vos com a equip i a veure si teniu més confiança amb vosaltres mateixos; no pot ser que jo cregui més amb les vostres capacitats que vosaltres mateixos.

P.D.: Donar les gràcies al públic que ens va animar (eren 37 espectadors) i dir que potser sí que ja tenim equip al sènior (d'aquí a uns anys).