Cadet masculí: Bàsquet Vilafant 57 – CB Castelló 99 54

“Tots sumem”.

Han jugat: Baraut (2), Quintana (5), Caritg (13), Torres (4), Sala (13) –cinc inicial, Pararols (11), Gironés (1), Isidoro (1), Palomeras (3) i Sedano (4). 21 faltes personals, dos eliminats: Quintana i Pararols. 2 triples: Sala i Pararols. 8/20 en tirs lliures.

Partit jugat segons el guió previst on el conjunt visitant ha optat per una defensa en zona els 40 minuts, tot canalitzant la totalitat del seu joc ofensiu a través del seu jugador número 7 que ha anotat 28 dels 54 punts del seu equip. El conjunt local hem presentat una defensa individual a tota la pista i un joc col·lectiu en atac que ha propiciat que els 9 jugadors acabin anotant amb tres jugadors per sobre dels 10 punts.

El primer quart ha servit perquè els dos equips ensenyéssim les nostres cartes i ha vingut marcat per una gran igualtat on un major encert del Castelló en els tres últims minuts (amb un parcial de 4 a 8) els ha permès endur-se el quart per un ajustat 14-15.

L’esforç físic ens ha portat a baixar una mica la intensitat en el segon quart i hem acabat perdent-lo per 12-18, fet que permetia al Castelló arribar al descans amb un parcial de 26-33. Durant la primera part, el nostres jugadors han plantejant un partit molt seriós i sacrificat, on tothom ha aportat en positiu tant en defensa com en atac. Les rotacions de banqueta no han afectat al joc a pista i s’ha pogut veure un esperit de treball i ganes de guanyar que hem enyorat més d’un dia durant la temporada.

Durant el descans, hem proposat als jugadors intentar sobrecarregar la zona per generar espais que ens facilitessin crear situacions d’avantatge i recuperar terreny perdut. S’ha aconseguit parcialment perquè ens costa portar els conceptes de la pissarra a la pista amb rapidesa, però l’esperit d’equip ens ha empès a treballar i treballar per no deixar marxar al Castelló i el tercer quart ha estat nostra per un ajustadíssim 11-10.

Era el darrer quart i els jugadors havien de decidir si es baixava els braços pel cansament o manca de concentració (com havia passat alguna altra vegada) o s’aferraven al partit amb ungles i dents. Afortunadament la segona opció ha guanyat per unanimitat. Amb un atac molt dinàmic amb gran aportació dels interiors i una defensa que ha comptat amb la implicació, el sacrifici i l’esforç de tots; s’ha fet un inici de període fulgurant amb un parcial de 16-2 en els primers 7 minuts. D’aquí fins al final, ha aparegut un caràcter que els entrenadors intuíem però que semblava que no sabíem posar a pista. Hem patit (un pèl massa pel nostre gust) però els jugadors han treballat, s’han esforçat i la suma de tots i cadascú els ha portat a guanyar el partit.

Els entrenadors felicitem tot l’equip perquè la victòria ha estat un veritable treball de conjunt on tothom ha sumat, recollint els fruïts d’allò que es treballa als entrenaments.

Finalment, el Cadet vol felicitar al Sènior Masculí pel seu històric ascens a 3ra aquest dissabte a la tarda en un partit espectacular que ens va fer caure la baba a tots. Enhorabona i a seguir treballant, que volem una jornada així per temporada. Ja se sap, a allò bo, tothom s’hi acostuma ràpid.