Sènior masculí: BC Maçanet 60 – Bàsquet Vilafant 69

BC Maçanet – 60 – Roca, M (29), Bota (2), Vera (-), Gubert (4) i Casadevall (6) – cinc inicial, Roca, X (6), Soms (10), Sitjà (3). 10/18 TL, 7 Triples, 4 Roca, M, 2 Casadevall i 1 Soms. 23
Faltes, Cap Eliminat

Bàsquet Vilafant – 69 – Paulí (6), P. Capel (2), Aleix (4), P. Castillo (10) i Sergi (9) – cinc inicial, Palol (2), Adrià (11), Pere (14), Manel (5), Marc (3), Burgas (3). 10/22 TL, 6 Triples, 2 P.Castillo, 1 Adrià, Pere, Sergi i Burgas. 19 Faltes, Cap Eliminat.

Parcials: 14-13, 19-18 (33-31), 12-18 (45-49), 15-20 (60-69)

Darrer partit fora de casa de la temporada en plenes Fires de Santa Creu i l’equip ha respòs adequadament. En cap cas ha estat un partit brillant però quan a la segona part hem decidit anar pel partit no hem patit per ell.

Primer quart igualat, sense intensitat en cap de les dues bandes, i amb un sol anotador per la banda rival, però el inici del segon quart ha estat contundent, uns notables 5’ en defensa ens ha permès un parcial de 2-14 (16-27 al 15’) però les rotacions dels dos equips ho han esguerrat tot, i si Roca acabava els primers 20’ amb 21 punts, Soms ho feina amb 9. 2 jugadors feien 30 dels 33 punts del seu equip i nosaltres érem incapaços de defensar-los ni de fer-los-hi ajudes. A més, volíem superar la seva zona al 1c5, amb atacs nefastos.

La mitja part era un poema, on els efectes de les barraques feien partir a més d’un jugador. Era seguir com ànimes en pena o posar-nos a jugar. Afortunadament hem triat la segona opció. La zona l’hem començat a atacar bé, dins-fora i circulació de pilota i ens ha permès que 4 jugadors anotessin amb 2 bàsquets de sota i 4 de fora (3 triples !!!). Al 26’ 38-46 (3-15 en 4’) i ara, les rotacions no ens feien tant mal i el rival només gosava acostar-se als 3 punts (49-52 al 31’). Intercanvi de cistelles fins al 35’, 58-60, on el triple que els posava a 2, ha servit per fer sortir la darrera reacció, ara defensiva, per acabar amb un parcial final de 2-9 ens els 5’ darrers.

Els punts diuen coses, però el treball en pista en diu unes altres. Segurament aquest partit l’hem guanyat pel partidàs d’en Paulí (omnipresent a les dues cistelles, per rebotejar, ajudar en defensa i assistir en atac !!!) i pels 5’ primers dels 3er quart on hem mogut la pilota com un equip i on en Castillo amb dos triples consecutius ens ha permès agafar un coixí que ja mai hem perdut.

I no oblidar, un altra debut d’un cadet de 1r any, de l’Arnau Palol, que a la primera que li ha caigut a les mans s’ha estrenat com anotador. La resta del temps que ha estat en pista ha començat a aprendre que amb els sèniors, el rival sempre està disposat a donar-te una manyaga.