Cadet masculí: Bàsquet Vilafant 62 - CB L'Escala 58

Convocats: Arnau Pararols (5), Nil Gironès (6), Ferran Baraut (5), Àlex Crespo (4), Pau Isidoro (4), Àlex Palomeras (6), Arnau Caritg (8), Ismael Torres (8), Marc Moncanut (14), David Sedano (2).
No convocats: Pep Sala i Adrià Quintana (baixes per lesió).

Parcials: 13-14, 13-14 (26-28), 22-13 (48-41), 14-17 (62-58)
13/26 en tirs lliures. Cap triple.
20 faltes a favor / 18 en contra.

"Ens posem a punt"

Partit per posar-nos a prova abans de començar la competició la setmana vinent. El rival, el CB l'Escala (Cadet Nivell A).

Primers dos quarts sense massa història, molta intensitat, la qual cosa és molt positiva per l'equip i aquest aspecte ha d'anar augmentant partit rere partit. La resta, moltes pèrdues de pilota no forçades, molts errors fàcils que no hem de perdonar i algun error defensiu que permet cistelles fàcils del rival. Tot això ho hem d'anar polint, per sort, tot just estem al Setembre!

Tot i això, anem a la mitja part 2 punts a sota al marcador. Demanem als jugadors que surtin més concentrats a la segona part, més intensos en defensa i més paciència en atac. Just als 5' primers del 3r quart ha passat tot el contrari: hem sortit despistats i el rival ens ha sorprès amb un parcial de 4-10 en contra posant el marcador 30-38. Després d'un temps mort per tornar a demanar concentració i corregir petits detalls, la reacció ha estat espectacular: una gran defensa i una molt bona sortida de contraatac ens ha permès capgirar el marcador,amb un parcial de 18-3 a favor, acabant el 3er quart 48-41.

L'últim quart s'ha seguit fent la feina, a excepció dels últims 5', que en veure'ns guanyadors ens hem relaxat i un parcial de 0-8 en contra ha pogut fer perillar el partit, tot i que la sensació que teníem era de superioritat. Això ens ha de servir de lliçó, els partits es juguen del minut 1 al 40, si deixem de jugar-ne ni que sigui 1, ens pot passar factura, ja ho sabem.

Així doncs, amb aquest partit i victòria donem per finalitzada la pretemporada i ens disposem dilluns a iniciar la temporada i començar la competició, amb el CB Olot com a primer rival.

Les sensacions d'aquesta pretemporada han estat més que bones:

Com a més positiu, la intensitat, la gana i l'ambició que ha aparegut en els jugadors a cada entrenament i partits, la motivació i les ganes per fer les coses i aprendre que fan que es vagi veient una millora progressiva (sobretot en joc estàtic) i el bon ambient que hi ha a l'EQUIP.

Com a part negativa, els alts i baixos que tenim en pista, ja que fem estones de molt bon bàsquet i d'altres que sembla que haguem desaparegut. Hem d'aconseguir ser més regulars en aquest aspecte. L'altre aspecte és la enorme quantitat de triples que ens han baixat en aquests partits de temporada, i és que hem de ser molt més agressius en la defensa exterior (en el partit d'ahir 6).

S'està treballant bé i les impressions de l'equip són molt bones, però això només és un petit pas de molts que ens queden per fer aquesta temporada; aquest equip té molt per donar, cada cop hem d'anar a més i només junts i amb el treball i esforç de tothom ho aconseguirem!