Júnior masculí: Bàsquet Vilafant 75 - AEC Collblanc 44

Bàsquet Vilafant: Vehí (9), López (1), Descamps (4), Gascon (12), Pons (11) -cinc inicial, Palol (6), Vergés(6), Batlle (18), Castillo, Fernàndez (4), Crous (4).
Tirs de 2: 28/52 Tirs de 3: 3/17 (Vehí 2, Pons)
Rebots: 46 Defensius 34 (Vergés 8), Ofensius 12 (Martí 4)

AEC Collblanc: Sory (9), Casas (16), Medina (2), Guijarro, Lainz (13) -cinc inicial, Custodio (4).
Tirs de 2: 12/35 Tirs de 3: 3/18 (Sory, Casas, Lainz)
Faltes personals 19 (eliminat Lainz 39') Tirs lliures: 11/21
Rebots: 30 Defensius 22 (Lainz 8) ,Ofensius 8 (Lainz 5)

Segueixi el nivell ascendent dels últims partits

Amb aquestes paraules vaig acabar l'última crònica. Si pel resultat pot semblar que estiguessin encertades, res més lluny de la realitat. Vam començar tous en defensa, en el rebot i sense tensió en atac. El fet que l'altre equip es presenti amb set jugadors (un cadet que no va jugar ni un minut) suposo que algú ho podria veure com excusa, però no veig la raó: estem a interterritorial i no crec que ningú estigui aquí per casualitat. Les conseqüències es van veure de seguida, van començar el primer quart dominant i nosaltres patint darrera d'ells. Vam intentar canvis defensius, però sense intensitat és complicat intentar res, ni la pressió, ni la zona van donar fruits, tot i això només amb una mica de pujada d'intensitat en farem prou per posar-nos endavant (12-15 minut 10 ,33-30 minut 20).

Amb aquest petit avantatge anirem a la xerrada de la mitja part (beneïdes mitges parts), i sembla que les coses parlades es posaran en pràctica (coses tan complicades com pujar intensitat defensiva). Aconseguirem que no anotin fins el minut 26 i tot i no estar molt inspirats en en atac, el fet de deixar-los en cinc punts en tot el tercer període, farà que anem als últims 10 minuts amb un còmode avantatge (51-37).

Els últims 10 minuts teníem molt clar què havíem de fer per emportar-nos el partit i ho vam fer: mantenir la intensitat defensiva, un altre cop serem capaços de deixar-los 5 minuts sense anotar (de 56-39 minut 33 a 66-39 minut 38) i un altre cop ens relaxarem. Això farà que perdem intensitat en atac i mirem d'aprofitar els últims minuts per fer punts a nivell personal.

La millor lectura de tot això són els números, que deixem a l'equip contrari amb només 4 cistelles de camp en 20 minuts, que fem que en els últims 20 minuts facin menys punts que en qualsevol dels altres dos quarts, que sembla que poc a poc controlem el rebot (aquesta setmana era relativament fàcil), que sembla que qualsevol dia surt un anotador diferent (cosa que no crea dependència).

Però (sempre han d'haver ''peròs'' sinó no milloraríem) en contra tenim moltes coses: un altre cop fallem cistelles fàcils (fàcils vol dir sense defensor, prop de la cistella, amb avantatge numèrica), el baix percentatge de tirs lliures (58%), no sé si té a veure amb la concentració (3/9 primera meitat, 7/8 segona meitat), un altre cop donem massa importància als punts, a partits concrets (un dia dolent no és normal és un miracle) i clar no podíem deixar els triples. L'any passat vaig demanar que fessin les cistelles més grans, ho tornaré a demanar no us preocupeu.

La setmana que ve juguem contra un rival conegut, espero que els antecedents no influeixin en el nostre tarannà de forma negativa.