Sènior masculí: Bàsquet Vilafant 56 – BC Torroella 52

Premi al treball

Bàsquet Vilafant – 56 – Fita (4), Paulí (2), Nebot (3), Mark (2), Youssef (10) – cinc inicial – Quirze (4), Ivan (4), Albert (2), Aleix (-), Sergi (5), David (17), Manel (3). 5/16 T1, 15/50 T2, 7/26 T3 Triples, 3 David, 2 Youssef, 1 Nebot i Quirze. 20 Faltes, Cap Eliminat. 45 Rebots (David 11),30 Of (David 8), Def 15 (Sergi, David i Youssef 3), 11 As (2 Quirze, Albert i Sergi), 11 PR (Paulí 3), 17 PP (Youssef 5). 44 Val (David 22)

B.C. Torroella – 25 - Mir (9), Puig (7), Ferrer (6), Estrany, S (9), Sapena (2) – cinc inicial –Estrany, C (-), Maspoch (-), Hidalgo (14), Comas (2), Aramburu (3) i Gandol (-). 6/19 T1, 17/53 T2, 4/16 T3, 2 Estrany, S, 1 Puig i Hidalgo. 22 Faltes, 1 Eliminat, Mir al 40’. 50 Rebuts (Mir 18), 38 Def (Mir 14) 12 Of (Mir 4), 8 As, 10 PR, 19 PP.

Parcials: 17-16, 21-10 (38-26), 8-20 (46-46), 10-6 (56-52)

Primera victòria com a local del Sènior Masculí, en un partit millor que el que indica el resultat.

Primer quart de parcials, degut a l’alt ritme del joc. Inici de partit fulgurant, 8-1 al 2’ amb 2 triples, però la resposta visitant ha estat millor, 2-11 amb 3 triples en 4’, i un altra 7-0 local donava avantatge al Vilafant, gràcies al desencert en els TL, aquesta vegada, del Torroella (3/8).

Tot i un mal inici de segon quart, 0-6 (17-22 al 12’) han arribat els millors minuts del partit, el parcial dels següents 7’ ha estat contundent, 19-0 (36-22 al 19’). Ofegant l’atac rival, no donant-li segones opcions, corrent al contraatac i amb molt de ritme de joc. Quan al 16’ han passat a zona, l’hem trencada amb més defensa i 2 triples. El mèrit defensiu per a tothom, rascant i suant molt, l’encert ofensiu per en Youssef i en David amb 7 punts cadascun en aquest tram. +12 al descans, amb mitja feina feta, però quedava l’altra mitja...

Al descans recordem tot el que hem fet bé, defensar, rebotejar, córrer, circulació de pilota, però que cal fer-ho 20’ més, i ara segurament seria amb una 2-3 al davant fins al final. I que quan arribés el desencert sempre ens havia de quedar la defensa

Quin èxit, tu. Col·lapsats en atac només farem 4 bàsquets de 2 en tot el que queda de partit i 2 triples, i un altre miserable 4/14 en TL. Tot i això hem guanyat, tot i un parcial de 8-20 al tercer quart i començar un nou partit al 30’ amb empat a 46 i amb mala dinàmica. Al tercer quart hem tornar a ser un grup d’amics que van a jugar i que quan no surten les coses, fan males cares, es retreuen errors i en definitiva deixen de treballar pel bé comú.

Per sort, al darrer quart hem tornat a ser un EQUIP. Hem assecat en defensa als visitants (només 6 punts, de fet, només 32 en 30’, llàstima del 3r quart) i el que no sortia en atac ho arreglàvem en defensa, de fet en 5’ el parcial era de 6-0 amb només 2 triples que ens havien donat oxigen. Una cistella de l'Ivan a 4’ del final era l’única de 2 que faríem en tot el quart i que seria suficient gràcies a la defensa i a dos rebots ofensius d’en David i en Sergi en el darrer minut que ens han donat la pilota per no patir. Això sí, guanyem de 4, i fem 2/6 en TL en el darrer minut per què patim tots un xic més. Per sort, els percentatges del rival han estat pitjors.

Hem de trobar l’encert ofensiu. Percentatges del 30% són molt tristos i injustos pel treball que fem als entrenaments i pel joc que despleguem als partits. Quan millorem això, les victòries arribaran amb més facilitat, no en tenim cap dubte.