Sènior masculí: Bàsquet Vilafant 70 – C.B. Garrotxa Santjoanenc 74

Sense sacrifici no hi ha recompensa

Bàsquet Vilafant – 70 – Paulí (3), Quintana (8), Brun (14), Marc (7), Àngel (3) – cinc inicial – Casteys (5), Mark (6), Sajet (5), Pere (5), Pau (11), Sergi (1), Gerard (2). 16/34 T1, 18/46 T2, 6/16 T3, Quirze, Albert, Sajet, Pau, Brun i Àngel 22 Faltes, Eliminat. Quirze al 40’. 30 Rebots (Pere 6), 19 Def (Pere i Marc 4), 11 Of (Paulí i Albert 3), Valoració 52 (Pere 15)

C.B. Garrotxa Santjoanenc – 74 – Miranda (9), Causadias (7), Maya (-), Ortiz (6), Mora (8) – cinc inicial – Garabalosa (11), Grabulosa (26), Julià (2), Anglada (3), Coll (2). 14/32 TL, 15/27 T1, 22/36 T2, 5/19 T3, 28 Faltes, Eliminat, Mora al 35’. 37 Rebots (Mora 13), 20 Def (Mora 11), 10 Of (Grabulosa 4), Valoració 71 (Mora 23)

Parcials: 9-13, 25-17 (34-30), 14-21 (48-51), 22-23 (70-74)

Segon partit a casa, i segona derrota, aquesta vegada davant un rival del nostre nivell.

Inici de partit molt flux en atac amb molt poc criteri en la lectura del joc i poca intensitat ofensiva. Tot i això en defensa treballem prou i la diferència no és preocupant (-4). El segon quart, o almenys els 8 primers minuts, han estat els millors de la temporada fins ara. Parcial de 23-9 molta intensitat en defensa i en atac, generant sempre situacions d’avantatge clares que ens permeten bàsquets fàcils tant a prop de cistella com de llarga distància. Màxima distància al 18’ (32-22), però el primer experiment de banqueta surt malament. Volem trencar el partit abans del descans amb una línea exterior “baby boom” per donar encara més intensitat al joc i ens trobem que baixem la nostra, i encaixem un 2-8 per anar al descans +4.

El problema que detectem al descans és que amb ja 2 partits i mig, les rotacions no funcionen, que tenim masses jugadors que resten i no sumen, i això vol dir, que a més de no aportar en atac, resten en defensa i que ho tornarem a provar però que veiem que haurem d’escurçar-les si volem emportar-nos el partit. Incidim en aquest aspecte en el descans per activar a tothom a l’espera de la reacció.

Comencem el 3r quart contra un rival que ens espera en zona fins al final del partit per compensar el seu esgotament i parar els nostres avantatges generats en la circulació de la bola. Tot i que el ritme del partit baixa, degut a la zona, la defensa treballa i al 26’ el resultat millora, 44-39. I aquí, canvia el partit, Grabulosa que havia anotat 2 punts fins llavors, en fa 24 en els 14’ restants. Sense ningú que sigui capaç d’aturar-lo ni el 1c1 ni en el rebot (4 en atac). Les alternances defensives no ajuden i fan encara més gran la seva aportació. Tot i que el partit sembla trencar-se al 33’ (48-56), 8 punts consecutius ens permeten igualar el partit. Però la lacra dels tirs lliures (un altre dia sense arribar al 50%) ens posa -6 al entrar als 2’ finals. Lluitem fins al final, anotem 2 triples consecutius però ells fan 4/4 des de la línea d’1 i s’emporten el partit de forma merescuda.

Ens falten coses, potser moltes, però per emportar-nos partits com el d’ahir només calia un xic més de patiment en defensa quan l’atac s’encallava, i ser capaç de sempre sumar quan estic a la pista.