Júnior masculí: Bàsquet Vilafant 80 - CB Grup Barna 58

Basquet Vilafant: Palol (6), Carreras, Vehí, López (2), Vergés (16), Batlle (17), Castillo (5), Fernàndez (4), Descamps (2), Crous (5), Gascon (10), Pons (13).
Rebots 57 Defensius 45 (Batlle 12) Ofensius 12 (Pons, Crous, Vergés, Fernàndez i Batlle 2)

CB Grup Barna: Sànchez (10), Mesia (16), Morrall (10), Elena, Garcia (8) -cinc inicial, Rodríguez (12), Silva (1),Oliva, Dellutraz, Fisica(1)
Triples 4 (Morrall 2, Mesia i Rodríguez)
Rebots 32 Defensius 20 (Sànchez4) Ofensius (Sànchez i Morrall 3)

"A veure si em sorpreneu"

La veritat és que ha estat el millor partit en el que portem de temporada.

Ens visitava el líder imbatut, que per problemes a la carretera ha anat arribant de forma espaiada i tard: suposo que això els ha afectat de forma negativa a la sortida a la pista, el que sumat a la nostra sortida, que ha estat molt efectiva, ens ha donat ales (6-2, 9-4, 15-5, 23-10) i ens ha donat confiança. El més important no són els 23 punts, si no el fet de deixar-los amb 10 ja que són un equip acostumat a anotar. Tot això ha estat  possible gràcies a la defensa que ens ha permès córrer i anotar amb facilitat. Al sortir des del principi concentrats hem estat capaços de posar en pràctica les variants defensives , a diferència de la setmana passada.

Durant el segon quart ells han pujat intensitat, però defensivament estàvem immensos i gràcies a un parcial de 13-3 estàvem al minut 15 36-13. Això era difícil de mantenir i els últims 5 minuts del quart han tret la seva qualitat, que sumat al canvi defensiu a zona d'ells els ha fet aconseguir un parcial de 5-11, hem marxat a la mitja part amb 41-24 cosa que haguéssim firmat abans de començar el partit amb els ulls tancats.

Teníem clar com havíem arribat fins aquí, el que no teníem clar era si seríem capaços de mantenir-ho. Suposo que el resultat de 6/0 a la classificació del Grup Barna no era una qüestió de sort, així que mantenir la nostra defensa era el principal requisit, ells segur que pujarien les seves prestacions tant defensives com ofensives.

La reacció no es va fer esperar 9-14 els primers 5 minuts del tercer quart, però no ens fa tant mal el resultat com les sensacions: han canviat la seva dinàmica. Ara sí que semblen l'equip que va imbatut, però serem capaços d'aguantar l'embranzida i un altre cop sortirà la nostra millor cara (la defensiva) i els tornarem el parcial millorat (15-6), que ens deixarà només en deu minuts de joc amb 65-42 al nostre favor.

Els últims deu minuts han estat el nostre pitjor quart pel que fa a resultat (l'hem perdut 15-16), però defensivament hem estat al nostre nivell i ells han estat incapaços de millorar el resultat el seu millor bagatge és el parcial de 2-11 que al minut 34 els apropava a 67-53. Però un altre cop el nostre caràcter i en conseqüència la defensa ens fa aconseguir les nostres fites els deixem en 5 punts el que queda la resta de partit (6 minuts ) i nosaltres aconseguirem 13.

Al final victòria per 80 -58. Però no tot va ser perfecte: hem de ser capaços de controlar els nervis quan no tot surt bé, tant si estem a la pista com si estem a la banqueta. Hem de ser un equip els 40 minuts, en canvi si el partit està decidit no tenim la capacitat de sacrifici com quan estem competint-lo. Els últims minuts a vegades dóna la sensació de que volem millorar els números(?) i fem jugades que no faríem a la mitja part.

A part d'això hem jugat prou bé fora dels tirs lliures (considero que hem d'estar molt per sobre del 50%). Però sobretot parlar de la millora en el rebot, des de que no patim som un altre equip (agrair que les xerrades nivell individual tinguin resultats). Només felicitar-vos i dir que no m'heu sorprès. Espero aquesta setmana més del mateix.