Sènior masculí: CB Roses Adepaf 53 – Bàsquet Vilafant 80

CB Roses Adepaf – 53 – Juanola (-), Bosch (20), Costa (4), Orduña (12), Casanova (2) – cinc inicial, Sanz (8), Castellanos (3), Gharboui (4), Balot (-), Francesch (-), Cardona (-). 7/10 TL, 2 Triples, 2 Orduña. 15 Faltes, Cap Eliminat.

Bàsquet Vilafant – 80 – Nebot (5), Sergi (21), David (-), Mark (7), Youssef (9),– cinc inicial, Casteys (7), Paulí (2), Quintana (6), Sajet (-), Pere (20), Àngel (-), Manel (3). 6/13 T1, 27/51 T2, 6/13 T3, 6 Triples, 2 Pere, 1 Nebot, Youssef, Manel i Quirze. 20 Faltes, Cap Eliminat.

Parcials: 11-11, 11-25 (22-36), 14-21 (36-57), 17-23 (53-80)

Aquest era un dels pocs partits que no calia cercar la motivació del jugador. Haurem de demanar derbis més sovint. Grada plena d’aficionats vilafanencs com cada vegada que visitem Figueres que no han parat d’animar en tot el partit i ens han fet sentir com a casa. Gràcies a tothom !

Només calia gestionar els nervis i l’ànsia de jugar, de guanyar. Això i controlar les armes del rival i evidenciar els seus punts febles.

Des de la primera jugada hem deixar clar que seríem intensos, primera defensa robo de pilota i bàsquet, tot i això els nervis han fet que la igualtat durés algun minut més, però al 6’ ja agafàvem el primer coixí, 4-11. Llavors apareixien els primers problemes, David es girava el turmell i ens deixava pel que quedava de partit. S’haurien de repartir entre 3 pivots el que quedava de partit, amb la feina de parar a Bosch i d’atacar, perquè aquest era un partit per ells. Començaven les rotacions i els problemes, deixem d’atacar al trobar-nos una 2-1-2 i amb  un 7-0 en contra ens anem al final de quart.

Calia recuperar les bones sensacions i amb la parella Quirze-Youssef busquem ritme i agressivitat en atac on ara ens esperava una 3-2. Aquesta la teníem preparada, ja fa massa partits que ens la fan i algun dia ha de sortir, entre en Youssef i els pivots trenquem el partit, 13-25 al 15’, però les lesions no ens deixen i ara és el castelloní qui es lesiona per no tornar a jugar més, i davant els dubtes són els triples que ens salven, 4 en tot el quart, per arribar al 15-35 al 19’, només la qualitat de Sanz i Orduña fan que al descans el marcador sembli més igualat del que veiem a la pista.

Calia treballar la sortida del 3r quart, continuar vigilant els jugadors que ens podien fer mal. Bosch, amb només 4 punts al descans gràcies al gran treball defensiu, penalitzava un parell d’errades defensives i Orduña anotava de 3 amb el defensor a sobre 28-38 al 23’, llavors el capità feia la seva feina i anotava 5 punts consecutius, tornava la 3-2 local i llavors en Sergi s’ha fet d’or, 9 punts seguits i +21 al final de quart.

Havíem de decidir què volíem fer al darrer quart, gaudir de la victòria com la setmana passada i acabar empipats i patint o continuar treballant i agafant confiança. Per sort aquesta setmana heu decidit fer el que tocava. Els locals també han baixat els braços, fet que ens ha permès superar els 30 punts de diferència, llavors Bosch ha anotat els darrers 11 punts del seu equip en una barreja del seu caràcter i de relaxació i cansament acumulat dels nostres interiors.

Esperem que la victòria sigui balsàmica, marqui un canvi de tendència i actitud de tothom i ens fa veure que aquesta és la nostra lliga i que podem competir molt millor del que ho hem fet fins ara.