Cadet masculí: BC Torroella 51 - Bàsquet Vilafant 58

Convocats: Arnau Pararols (1), Pep Sala (8), Nil Gironès (-), Ferran Baraut (9), Àlex Crespo (np), Pau Isidoro (-), Adrià Quintana (5), Àlex Palomeras (1), Arnau Caritg (24), Ismael Torres (-), Marc Moncanut (3), David Sedano (7).

Parcials: 10-12 / 14-6 (24-18) / 12-17 (36-35) / 10-11 (46-46) / TE: 5-12 (51-58)
18/41 TLL (43,9%).
32 faltes a favor / 17 en contra.

Juguem amb foc

Arribàvem a Torroella per disputar el 13è partit de lliga contra un rival a la mateixa posició que nosaltres a la classificació, conscients del que ens jugàvem, ja que una altra derrota podria afectar negativament a les nostres aspiracions en quant a resultats, que si bé no són el més important en les categories de formació, sí que és un factor clau en quant a la motivació de l’equip, i no ens enganyem, a tothom li agrada guanyar. A més, havent jugat ja contra quasi tots els equips de la lliga, seria injust que tant jugadors com entrenadors ens conforméssim en quedar a mitja taula cap amunt, tenim equip per aspirar a molt més que això.

Hem tirat el partit endavant, hem aconseguit la victòria (molt treballada), però el partit no ha estat especialment brillant.

El primer quart ha estat un simple intercanvi de cistelles, el qual ha acabat a favor nostre a +2.
En el segon quart hem tocat fons. Una sola cistella en joc en 10’, acompanyada de 4 tristos tirs lliures del total de 15 que n’hem tirat en aquest quart. L'anotació més baixa en un quart aquesta temporada per part nostre. Tot això més el nul balanç defensiu i la poca preocupació per una cosa que es diu rebot, ens en fa encaixar 14 i anar al descans a -6. L’únic positiu d’aquest quart és que hem provocat faltes i hem carregat rival, però clar, si després no ho acompanyem amb un bon % des de la línia... Irreconeixibles.

A la segona part reaccionem i arreglem certs aspectes del joc, però el partit encara se’ns encalla i no és fins al minut 35’ que per fi ens tornem a posar per davant. Intercanvi de cistelles, fins que a falta de 30’’ cometem falta i anoten un tir lliure per empatar el partit a 46. Temps mort demanat que la taula no sent i a jugar. Fallem entrada però en el rebot el rival tira la pilota fora. Demanem temps mort amb 21’’ per jugar. I aquí error vergonyós nostre, dels entrenadors que quasi ens costa el partit. Proposem atac llarg i entre el rebombori a grades, la taula que crida poc i els jugadors conscienciats que només hi podia haver un llançament i havia de ser nostre ens mengem la possessió (era només de 14’’). Així doncs, situació completament inversa, 6’’ segons per defensar. El primer llançament és forçat i el fallen, però tornem a badar amb el rebot defensiu i encara els hi permetem un llançament còmode des del centre a 2 metres de la cistella que per sort nostre no entra.

Una setmana més, un partit més, una pròrroga més. Podríem dir que l’experiència ajuda, i és que aquesta vegada, hem sortit sense por i ja de bones a primeres ens hem posat per davant, fent una defensa quasi perfecte i buscant bones situacions d’atac, tancant el partit a falta de 2 minuts.

Així doncs, seguim en una bona posició, però com vam parlar ahir, hem de ser capaços de fer un pas endavant, tant a nivell individual com d’equip, i ARA és el moment de fer-lo. I el fareu segur, els entrenadors n’estem convençuts.