13è Torneig Ciutat d'Alaior de Bàsquet base 2015

Èxit rotund en la participació del cadet femení i cadet masculí del Bàsquet Vilafant en el 13èTorneig ciutat d’Alaior de bàsquet base 2015. Ambdós equips van viatjar a l’illa de Menorca per tal de viure 4 dies carregats de bàsquet i envoltats per la millor companyia, ja que, tant en el viatge d’anada i tornada amb vaixell, com en l’allotjament, van conviure amb els altres equips participants procedents de diferents llocs de Catalunya i de les mateixes Illes Balears creant pel jugador un ambient idíl·lic per tal de gaudir al màxim d’aquest esport. 

Pel que fa al cadet masculí, qui tenia l’absència de l’Àlex Crespo i la baixa d’última hora del seu entrenador Adrià Verdaguer, va començar la seva participació en el torneig contra el Vic 2, l’equip a priori més fort del seu grup, només començar el partit ja va quedar palès en el marcador la diferència entre els dos equips, però els taronges van anar de menys a més per acabar fent un paper prou digne contra un gran equip, el resultat final va ser de 63-44 a favor dels d’Osona. Sense temps de pair la primera derrota, l’endemà al matí el Bàsquet Vilafant es va enfrontar amb el CB Ciutadella, un partit que es presentava com el més atractiu dins el grup donat que el nivell dels dos equips es podria considerar de igualat. No va ser així. Els nostres no van saber estar a l’altura i van acabar perdent per 51-30 en el pitjor partit que van fer durant el torneig. L’equip va sortir a jugar d’allò més adormit i així va quedar reflectit sobre el parquet, infinites pilotes perdudes per males passades, poca concentració en atac i sobretot una defensa d’allò més feble no va donar en cap moment cap opció al Bàsquet Vilafant de disputar el partit, això els obligava a fer un canvi de rumb en la competició. 

A la mateixa tarda van tenir l’oportunitat de refer-se de la mala imatge donada al partit anterior, davant tenien l’Arenys Bàsquet, qui també havia perdut els dos primers partits. Els empordanesos des del salt inicial van donar un cop de puny a la taula i van sortir llençats a pel partit, els del Maresme poca cosa van poder fer. L’actitud dels jugadors havia canviat i havien començat a saber gaudir dins la pista i a fer gaudir als pares a la graderia, grans defenses representades per unes bones recuperacions i espectaculars contraatacs van fer que s’aconseguís la primera victòria en el torneig (68-26). 

En l’últim partit del grup es disputaria el tercer i el quart lloc del grup, sense opcions ja de poder quedar segons i arribar a les semifinals del torneig el cadet masculí volia quedar el més alt possible. Van haver de matinar per enfrontar-se a l’equip amfitrió, el CB Jovent d’Alaior B. Les bones sensacions deixades en el darrer partit van tenir continuació en aquest i des del primer minut el Vilafant va marcar el ritme del partit, els locals, però, no van deixar que hi haguessin diferències definitives en el lluminós i van donar-ho tot per tal de que hi seguís havent-hi partit, però la superioritat dels nostres va quedar un cop més demostrada arribant al resultat final de 62-29. Un cop aconseguida la tercera posició en el grup tocava gaudir de la recompensa final, jugar contra el tercer classificat de l’altre grup i intentar disputar-li el cinquè lloc definitiu en el torneig. Davant, un senyor equip d’una gran qualitat com és el cadet A del Jac Sants, un partit per no reservar-se res i passar-s’ho d’allò més bé. Així doncs la darrera jornada va arribar i tot i no poder disputar-li en cap moment el partit als de Barcelona (78-25), el cadet masculí va donar una molt bona imatge demostrant que ells també saben jugar a bàsquet, va ser el colofó a una fantàstica setmana on han pogut viure una experiència única i, qui sap, repetible?

Us deixem algunes imatges d'aquests dies de torneig dels dos equips.


















Comentaris