Crònica del Júnior masculí interterritorial: B.Vilafant 68 - Circol Catòlic 72

Parcials: 17-17,18-14 ,15-29,18-12

Bon partit, l'últim de la temporada al que potser només li falta el premi de la victòria.

El comencem curts en intensitat, mancats d'ambició i això provoca els nostres famosos "errors no forçats". Tot i això defensivament estarem prou bé i només ens faran mal en contraatac, mentre que al 5x5 els tindrem controlats. De mica en mica anirem entrant al partit, agafarem ritme i serem capaços d'arribar al final del primer quart empatats a 17.

El segon quart ens anirà millor; amb més ritme serem capaços d'avançar-nos al marcador, no molt, però tal i com havia començat el partit semblava més que bo, 35-31 a la mitja part amb 4 triples (molt bé) i 5/12 en tirs lliures (no tant bé), ells 2 triples i 7/14 en tirs lliures.

Comencem el tercer quart tenint clar que hem de pujar un punt l'intensitat defensiva i el partit pot caure de part nostra, però res més lluny de la realitat; es convertirà en el nostre pitjor període, salvarem mínimament els mobles fins al minut 25 on entrarem guanyant 42-41 però en 2 minuts i escaig l'hecatombe; parcial de 9-0 amb tot el que significa per nosaltres, 42-50, 8 punts que com sempre seran el Tourmalet. Encara empitjorarà una mica més amb tres minuts i el parcial serà de 8-10, el que farà que siguin 10 punts per remuntar (hem rebut 29 punts en 10 minuts).

Com sempre, si una cosa tenim és esforç i per intentar-ho no quedarem. Comencem forts en 4 minuts parcial 10-3 que ens posa 60-63 al 34', el més difícil està fet. Estem dins el partit amb 6 minuts per jugar sembla que hi ha possibilitats. Durant el que queda no serem capaços de tenir l'encert de la setmana passada (6/6 en tirs lliures) i un 1/4 en tirs lliures és molt pobre si vols guanyar en un final ajustat. Ells faran un 5/8 molt més profitós, entrem a l'últim minut 68/69, però nosaltres serem incapaços d'anotar ni un sol punt més, mentre ells seran capaços de fer 3 punts de tir lliure els que els donarà la victòria per 68-72.

Final merescut ja que ells sabien perfectament el que volien fer i ho van fer. Van estar més encertats que nosaltres (45% T1, 41%T2, 29%T3 nosatres, mentre ells fan 52%T1, 45%T2, 36%T3), i van saber parar totes les nostres reaccions.

PD No estic amargat, estic molt satisfet de la temporada que hem fet, de l'evolució tant individual com de l'equip, de la classificació assolida i de passar un any amb 15 persones com vosaltres. Però la complaença no és una virtut i, si em conformés, trairia el caràcter d'aquest grup.