Crònica del Sènior masculí: CB Vilablareix 75 – 79 Bàsquet Vilafant

CB Vilablareix – 75 – Rigat (23), Ripoll (4), Sala (8), González (2), Hidalgo (19) – cinc inicial – Roldan (4), Cot (-), Paredes (5), Marcos (7), Pont (3), Gallardo (-), Martin (-). 12/23 TL, 9 Triples, 5 Rigat, 2 Hidalgo, 1 Marcos i Pont. 23 Faltes, 1 Eliminat, Hidalgo al 34’

Bàsquet Vilafant – 79 Casteys (-), Andreu (6), Pere (20), Nebot (4), Bruguera (4) – cinc inicial – Gerard (16), Ivan (9), Aleix (-), Castillo (2), Àngel (10), Youssef (1), Pons (7). 14/26 TL, 5 Triples, 3 Ivan i 2 Àngel. 21 Faltes, Cap Eliminat.

Parcials; 15-21, 17-27 (32-48), 21-13 (53-61), 22-18 (75-79)

Vital victòria a Vilablareix davant un rival directe i en una primera part gairebé per emmarcar.

Inici de partit desesperant. Tot i el 0-4 inicial la defensa en la primera rotació de canvis fa aigües i el parcial de 15-4 amb un Rigat que feia el que volia és devastador. Però a partir d’aquí veiem la millor versió de l’equip fins al descans. Primer amb un Gerard fent 2 2+1 consecutius (al final serien 3)en el seu millor partit de la temporada tant en atac com en defensa i després amb la direcció d’en Castillo (més tard seguida per en Quirze) que primer supera la pressió local sense problemes i imposa un ritme de partit que els gironins no saben parar. Aquest ritme ens permet anotar de totes les posicions, contraatac, penetració (gran mobilitat dels júniors (Pons i Andreu) i dels no tant júniors (Àngel, Nebot i Sajet) , interior i exterior (4 triples en els darrers 6’ del segon quart) per tancar un parcial al descans de 17-40 en 13’.

L’avantatge al descans de +16 serà al final decisiu, ja que al segon temps, els locals no ens deixen córrer i quan podem, la por a fallar no ens deixa. El tercer quart és trist, 21-13 amb 2/8 de tirs lliures i ara resulta que qui anota corrents és el Vilablareix i acabem amb mig avantatge perdut.

El pànic continua al darrer quart però per fortuna també afecta als locals. Hidalgo comet la 5a al 34’ després d’anotar 19 punts (2 Triples) amb 57-63 al marcador. La dinàmica és de tensió als dos costat sense capacitar d’anotar a cap cistella (parcial de 8-6 al 6’). Decidim canviar quelcom. La defensa. Sense Hidalgo, els locals només tenen 2 jugadors perillosos, Rigat i Paredes. Decidim fer defensa mixta sobre ells amb 61-67 i amb 4’ per jugar. El resultat és el desitjat. Col·lapse local en atac, només 1 triple de Marcos i una penetració de Rigat per 10 punts nostres en només 3’. 66-77 a poc més d’un minut del final. Ja està no? Això és el que devíem pensar. Un triple de Pont els posa a 8, fallem l’atac i Rigat decideix que si queda alguna opció només pot passar per ell, anota un altre triple a 24’’ del final de 7m amb l’Andreu enganxat. 5 amunt i ataquem. Perdem la pilota i Rigat anota ara en un error nostre el seu 5è triple a 11’’ del final. Tornem-hi, ara 2 amunt només. Fem la mateixa jugada però canviem les opcions d’atac. Abans de rebre en Pere, li fan falta (sense pilota en joc=antiesportiva). Anota els 2 (8/11 en tirs lliures) i tanquem el partit.

En Pere acaba amb 20 punts que el confirmen com el líder de l’equip, en una segona volta magnífica. Moltes coses a destacar del partit, la majoria de bones, però felicitem a n’en Pep pel seu debut i ja són 8 júniors (de fet 5 júniors i 3 cadets) que han debutat en el primer equip aquesta temporada.

Malauradament la permanència no està encara assegurada i faltarà un darrer esforç dissabte a casa contra el co-líder, el Grifeu Llançà.