Crònica Infantil femení: B. Vilafant Blau 49 – C.B. Anglès 50

Guanyar o perdre


Han jugat: Mar, Alena, Estela, Mireia, Martina, Estel, Amalia, Xènia i Laia


Tothom que va veure aquest partit segur que coincideix amb una cosa, com es pot haver perdut? Però el fet no es guanyar el partit, el fet és més aviat de què serveix guanyar el partit, o millor dit, de què serveix, en aquestes categories, haver jugat aquest partit.

Va haver un moment que els entrenadors ens vam preguntar si havia estat un error treure la pressió tota la pista, i durant un moment vam considerar-ho així, però aviat vam veure quin era el problema real que teniem. Jugar 1x0, 2x1, 3x2, amb avantatge, és un aspecte del joc que aquest equip té superadíssim, però què passa amb el 5x5? què passa quan davant tenim un equip més físic que nosaltres i que a més defensa molt tancat? què passa quan no en fotem ni una de fora?

Aquest és el punt que ens confirma que no va ser un error defensar a mitja pista, ja que vam veure aflorar una de les mancances que tots junts hem de resoldre.

Parlem de tots junts perquè una de les coses que més greu ens va saber va ser que algunes jugadores creien que el partit s'havia perdut per culpa seva, per culpa dels seus errors. Noies, som un equim i com a tal hem d'acceptar les consequències de jugar juntes, i intentar millorar tots els errors que cometem individualment i col·lectivament.

Parlem d'errors:
  • els primers que ens vam equivocar vam ser nosaltres, canvis de jugadores que s'havien d'haver fet abans, o no haver fet.
  • proposar alguna cosa més per atacar aquella defensa...
  • jugadores que durant el 7 i 8è quart estan rebentades i no demanen el canvi... quan una jugadora està cansada no suma, i el pitjor que pot fer és restar al seu propi equip.
  • passes perduts, massa fluixos (portem molt temps parlant-ho) o enviats directament a fora....
  • jugadores que ataquen contra murs de 2 o 3 persones o jugadores gegants... passa masses vegades.
  • jugadores que no estan pendents de la seva jugadora.
  • jugadores que ja no miren la pilota i no fan la defensa amb ajudes.
  • jugadores que tenen por al contacte, si ens empenyen és falta seva, sempre i quan es vegi que ens empenyen (cal que es vegi el contacte), si no es veu al final aconseguiran el que volen, fer-nos fora de la pista i recuperar la pilota.e
  • estar massa estàtiques quan alguna companya té problemes
  • no tancar el rebot, sobretot quan són més grosses, per molt que saltem, són més altes...
  • últim error, mirar el marcador. Creiem que veure com s'acostaven poc a poc va crear una angoixa i neviosisme, que va fer més difícil afrontar el final del partit, i que va fer que la quantitat d'errors fos més gran. Amb el que va costar l'any passat que no estiguessin pendents del marcador, maleït sia!!! Però és una cosa més que haurem d'aprendre, que el marcador no afecti al nostre joc.
També es van fer coses bones i molt ben fetes i cal remarcar-les. Mentre la defensa ens ho va permetre, vau ser capaces de fer portes enrere genials, treball per guanyar la pilota i encarar a cistella de manera fantàstica, circulació de pilota buscant la jugadora que està més lliure (dos i tres vegades) per poder fer el seu llamçament (extra pass)... Papes i mames i tots els aficionats, recordeu sobretot aquests bons moments, que quan ho fan així hauríem de portar tots pitet!

Per últim agrair el cop de mà que ens va donar la Laia Crespo en un cap de setmana amb baixes. Recupereu-vos aviat que us necessitem!!!

Durant els propers 15 dies hi ha una parada de la competició, un cap de setmana per festa i un altre per descans. Esperem que les malaties i altres aspectes no ens afectin i poguem entrenar totes juntes per poder arreglar i millorar tots aquests errors.

Fins dimarts!!



Comentaris