Crònica Júnior femení: Unió Girona Blau 50 - Bàsquet Vilafant 53

Bàsquet Vilafant - 53 - Clara (-), Eva V (7), Aina A (5), Núria G (10), Aina V (4) – cinc inicial – Núria C (-), Paula (2), Berta (4), Emma (13), Meri (8). 4/16 T1, 3 Triples, 2 Emma i 1 Meritxell. 17 Faltes, Cap Eliminada.

Unió Girona Blau - 50- Sara (2), Laura (11), Aina (2), Paula (8), Carla (2), Anna (8), Andrea (6), Núria (10), Mariona (2). 9/16 T1,  1 Triple (Núria). 17 Faltes, Cap Eliminada.

Parcials; 8-16, 13-14 (21-30), 8-14 (29-44), 21-9 (50-53)

L’equip visitant ens va saludar amb una zona, que vam repondre amb un parcial de 0 a 10 durant els primers minuts. A partir d’aleshores ens vam pensar que erem jugadores de la WNBA però ens vam equivocar. No tenim cap jugadora negre ni de dos metres, ni tan sols tenim entrenadors que parlin americà. El més semblant que tenim és a la Ginesta, que quan penetra ho fa convençuda i si no anota una cistella et treu una falta. Ni balanç defensiu, ni agressivitat, ni defensar les línies de passada. El que es veu habitualment als entrenaments, ni més ni menys.

Pel que fa a l’atac no vam jugar un mal partit, vam saber llegir prou bé les situacions i alternatives defensives que ens anaven plantejant les rivals. Cal dir que el desencert en jugades clares i en els tirs lliures va fer que no ens escapéssim en el marcador. Ens costa, sovint, saber interpretar l’avantatge. Quan el tenim hem d’aprotifar-lo, quan no hem de saber buscar-lo. Seguirem treballant la lectura de joc, no patiu.

A falta de 4 minuts la diferència era d’onze punts. I és clar, si sense fer cap sobreesforç la diferència s’havia mantingut no calia esforçar-se gaire més. Les rivals no van donar mai el partit per perdut i amb un parcial de 8 a 0 van aconseguir posar-se a 3 punts.  Un bàsquet de l’Eva a l’últim minut ens va donar la tranquilitat necessària per no acabar patint. El resultat final va ser de 53 a 50.

Com tants altres entrenaments que estem realitzant últimament, estem jugant un bàsquet molt light. No tenim esperit ni ambició. Oblideu-vos de les rivals i els resultats. Sou mil vegades millors del que demostreu dia a dia. Tots els equpis desprenen un missatge o un altre. La meva pregunta és: Quin missatge voleu desprendre vosaltres?