Crònica Júnior femení: Bàsquet Vilafant 52 – 61 C.B. Sant Hilari

Bàsquet Vilafant – 52 – Berta (3), Eva V (4), Meritxell (10), Núria G (7), Aina A (5) – cinc inicial, Núria C (2), Paula (15), Clara (2), Emma (4). Baixa: Aina V. 12/25 T1. 4 Triples: Paula, Núria G, Emma i Berta. 15 faltes. Cap Eliminada.

C.B. Sant Hilari – 61 – De Ribot (8), Garcia (17), Fogueras (5), Gelpi (13), Canaleta (8) – cinc inicial – Ros (-), Guiu (4), Sanjuan (-), Arboleas (6). 7/14 T1. 3 Triples: 2 De Ribot i 1 Fogueras. 16 faltes.

Parcials: 10-15, 14-27 (24-42), 14-11 (38-53), 12-08 (52-61).

Seguim recuperant sensacions i comencem a defensar com un equip, però al igual que la setmana passada hem pagat un parcial molt dolent. Del 9’ (8-10) al 23’ (28-49) ens han fet un 20-39 totalment irrecuperable amb l’anotació que podem fer durant el partit. Per què l’hem rebut? Varis motius. Ens hem passat tot el segon quart defensant a 2-3 metres de la jugadora amb pilota que quan ens superava rebia una ajuda lenta i massa a prop de la cistella que no donava temps a la segona ajuda. I en atac, tot i jugar en equip, no teníem confiança i regalàvem masses pilotes i una vegada més oblidàvem el balanç defensiu. Això és error nostre, però a més, durant aquest 15’ de partit elles no han fallat res, absolutament res, amb 3 triples inclosos i 4 bàsquets de 4-5 metres.

A la mitja part hem demanat pujar aquesta línia defensiva, que no hi hagués més d’1 metre amb la pilota i que totes treballéssim per parar-les, a veure si no arribaven a 60 punts, i en atac, havíem de tenir més confiança en la penetració i el tir, no podíem regalar pilotes, i havíem de tornar a fer més de 50 punts.

La millora ha estat gran, però elles encara portaven la dinàmica del 2n quart i al 23’ tenien la màxima renda, +21, però allà s’ha acabat. Tot treball té premi i s’han acabat les cistelles fàcils. A més, en atac a més de mantenir el criteri, ja no hem regalat cap més pilota i penetràvem amb més convicció. D’allà al 37’ 24-10, per posar-nos 52-59, però sense benzina, ens hem col·lapsat en atac i tot el que havíem fet bé fins llavors se’ns ha oblidat i gairebé no hem tingut ni opció d’anotar.

Ens ha de quedat que jugant al darrera com ho hem fet la segona part, serem un equip molt difícil de guanyar, però que ens hi hem de deixar la pell els 40’, però abans, ho hem de fer tots els dies d’entrenament. Ara ja portem 2 setmanes treballant com al setembre, falta poc per tornar al camí de la victòria. Crec que ens falta acabar-hi de creure totes i sempre. Quan arribem aquí serem un equip amb majúscules.