Crònica Sènior femení: Bàsquet Vilafant 55 – 58 El Masnou Basquetbol

Bàsquet Vilafant; Laia C (-), Meritxell (-), Sara (5), Mar (2), Joana (4) – cinc inicial – Marta (5), Gio (17), Laia S. (8) i Carme (14). 6/16 Tirs Lliures, 7 Triples (3 Gio, 2 Laia S, 1 Marta i Sara). 26 Faltes, Eliminades Joana al 39 i Carme al 40’.

El Masnou Basquetbol; Portas (12), Farriols (8), Morra (-), Miret (12), Suarez (13) – cinc inicial – Heredia (1), Izquierdo (2), Garcia (2), i Garrido (8). 21/37 Tirs Lliures, 1 Triple (Miret). 20 Faltes, Eliminada Morral al 36’.

Parcials; 14-18, 18-15, 14-12, 9-13

Acabem l’any amb una altra derrota, la més ajustada de totes, on hem tingut l’opció en la darrera possessió d’anar a la pròrroga.

Primers minuts molt espessos, on ens ha costat molt posar intensitat defensiva i que el rival amb les idees molt clares en atac ha aprofitat per agafar un petit avantatge, 7-12 al 6’. D’aquí a la mitja part hem anat fent la goma entre aquesta diferència i la igualada. Al descans 32-33 i amb millors sensacions tant ofensives com defensives durant tot el segon quart.

La segona part ha començat amb una excel·lent defensa. Els primers 4’ han estat perfectes i si hi sumem que els atacs entre 22’ al 24’ també ho han estat, un parcial de 10-0 ens ha posat 42-33. Hem seguit defensant amb el cor fins al final però les cames ja no seguien i permetíem segones opcions que ens carregaven de faltes i elles no perdonaven en el tir lliure (6/6 en el 3r quart). Sense aire, la sang no arribava al cervell i només el desig ens mantenia vives. Sabíem com sortir de la pressió però no ho fèiem. Assegudes a la banqueta totes ho vèiem clar, però a la pista era una altra cosa. Avui l’encert en atac, l’hem deixat per la Gio i la Carme, tot i que aquesta segona ha estat l’exemple de tot l’equip, on ens movíem més pel cor que pel cap i per tant l’encert el teníem més per bones sensacions que per triar la millor opció.

I així fins al 38’; amb 51-52 en 1’ hem perdut 3 boles seguides i 51-58 a 1’30’’ pel final i partit acabat, no? ... DONCS NO ! Si heu lluitat durant 38` i mig, no podem plegar veles per perdre de 7. No, no es pot. Després de fer un partidàs no puc plegar a 30’’ del final per enfadar-me amb el món. Després de jugar 20’ i defensar com una guerrera no puc bufar per jugar aquests darrers 30’’ i perdent només 6. Per què a vegades sona la flauta, i avui havia sonat. Les rivals després d’un 21/30 en tirs lliures, han fallat els 7 darrers i amb un triple de la Laia ens hem posat a 3 i han tornat a fallar els 2 darrers tirs des de la línia d’un punt. Quedàvem 11’’ i ho fem tot bé, hem sortit ràpid i hem trobat la Sara que portava tota l’estona esperant la pilota i ha pogut llançar alliberada, però no ha entrat. Podríem dir que la pilota no ha volgut entrar, que aquesta vegada ha sortit creu, però també podríem dir que no hi hem cregut prou, que hem donat el partit per perdut massa aviat, i quan hem tingut l’opció havíem perdut la tensió competitiva que s’ha de tenir.

Tot i això heu jugat un molt bon partit, competint de tu a tu amb un gran rival, i amb una excel·lent actitud de totes vosaltres i on heu sumat més del que us penseu. Felicitats i ens veiem divendres, noies.