Crònica Sènior femení: CN Caldes 50 – 53 Bàsquet Vilafant

CN Caldes; Balaguer (2), Val (6), Torres (8), Camps, N (5), Camps, A (13) – cinc inicial – Gonzàlez (3), Perez (3), Sola (-), i Miñano (5). 13/17 Tirs Lliures, 7 Triples (2 Torres i 1 Gonzàlez, Pérez, Val, Camps A i Miñano). 12 Faltes, Eliminada Camps, A al 39’.

Bàsquet Vilafant; Laia C (3), Sara (2), Marta (6), Mar (10), Carme (9) – cinc inicial – Laura (6), Gio (-), Joana (15) i Ari (3). 4/6 Tirs Lliures, 5 Triples (2 Laura, 1 Joana, Laia C i Marta). 19 Faltes, Eliminada Carme al 33’.

Parcials; 3-16, 22-12, 11-15, 14-10

Avui hem començat com sempre desitjaríem, amb tot el que hi hem de posar nosaltres, molta defensa, tant del 1c1 com del bloc directe, assegurant el rebot defensiu, amb molt bona circulació de pilota en atac fent que fins a 6 jugadores diferents anotessin al 1r quart i amb allò que nosaltres hi podem ajudar a que passi però que depèn del rival, i és el seu desencert.

Encaixem la primera cistella en joc al minut 14 i representava el 8-20. Malauradament, la cistella venia després de rebre 2 antiesportives i hem caigut en barrina. Ens han vingut tots els mals, no sortíem de la pressió amb fluïdesa i ens provocava atacar molt precipitades. Les poques cistelles que hem anotat aquest quart han estat per beneïdes individualitats. I a més ens hem perdut en defensa, tot el que havíem fet perfecte al inici se’ns ha oblidat, fins al punt de defensar els 2’ darrers del quart amb 4 per què hem descontrolat un canvi d’elles. Error que no han perdonat, fent els seus 2 primers triples (és l’equip que més en fa de la lliga) en el darrer minut del quart. Anem al descans 3 amunt encara, 25-28, però el viatge als vestidors semblava una processó.

Hem incidit en què havíem de millorar (major fluïdesa en la sortida de la bola i més circulació d’aquesta en atac) i què havíem de tornar a fer bé (defensar i assegurar el rebot) i tot i que el inici del 3r quart perdíem 30-28 al 22’ i 36-34 al 25’ (amb 3 triples més encaixats per 2 errors idèntics en les ajudes) la defensa era prou bona i quan l’hem ajustada un pèl més les hem col·lapsat i no han anotat fins al 31’ amb 36-45. L’atac no ha estat per tirar coets, però hem invertit la bola més del que ens creiem, però l’encert l’hem deixat tot per la Joana, 15 dels 25 de la 2a part han estat seus, de dins, de fora, de 3, de tirs lliures, ha llegit i aprofitat l’avantatge que tenia amb la seva defensora però el fet que anotés de tots els llocs, és mèrit de la bona circulació de la bola que hem tingut durant moltes estones.

Del 31’ al final, un grapat de mini parcials (8-0, 3-8 i 3-0) que ens ha fet entrar al darrer minut amb 50-53 i perdent 2 pilotes consecutives que gràcies a la bona defensa ni tant sols han tingut l’opció de tirar.

La feina de les 9 en defensa ha estat fantàstica, crec que tothom ha agafat rebots, s’ha barallat per una bola perduda i no recordo cap cistella de 2a opció o fàcil en tota la segona part. Aquest és el camí. Segures al darrera i aprofitant avantatges en atac.

Esperem que els dolors de la Laura es quedin en un ensurt, felicitats per la victòria i ens veiem demà.