Crònica: Sènior masculí: CB Garrotxa Santjoanenc 66 - Bàsquet Vilafant 75

Han jugat: Kiri, Vicente, Adrià, Pere i Brun - cinc inicial - Ignasi, Andreu, Castillo, Nebot, Sergi P i Àngel

[1803; del ll. epĭcus, -a, -um, i aquest, del gr. epikós, íd., der. de épos 'paraula, vers']

2 poesia èpica (o simplement èpica) LIT Gènere poètic que narra els fets heroics; la seva realització es concentra en l'epopeia.

3 poeta èpic (o simplement èpic) LIT Autor de poesia èpica.

2 1 Digne d'ésser l'assumpte d'una epopeia.

2 Heroic.

Encaràvem el partit amb el respecte lògic d'enfrontar-nos a un equip que estava fent molt bons resultats a casa recentment, i amb l'experiència pròpia de les dificultats que sempre hem tingut a la pista del Santjoanenc.

L'enfrontàvem també amb el regust agre-i-dolç de la setmana anterior a Cassà. Aquest respecte ens feia obligar-nos a tenir un partit seriós i de domini dels temps i el joc del partit, però no en vam ser capaços.

Primer quart Migdiada
El partit comença amb un joc poc vistós i avorrit, moltes errades per falta de concentració o per voler solucionar els problemes que el Santjoanenc ens plantejava per orgull i no amb bàsquet.
Parcial 11 - 11

Segon quart Taules
Continuació del primer quart, tot i una petita reacció, curta i insuficient per intentar començar a dominar el joc, que fa que el resultat a la mitja part sigui de taules.
Parcial: 24 - 24

Tercer quart, Crònica d'una mort anunciada
Tornem a perdre les referències i el nord, el nostre joc no flueix i el Santjoanenc aprofita les seves accions i entra en una dinàmica molt positiva, aconseguint una avantatge de +15 al minut 6, destrossant la nostra línia de flotació.
Parcial: 17 - 8

Quart quart, Èpica.
El quart comença com anava més o menys tot el partit, al minut 32 després de perdre dues pilotes en zona de construcció i cistella fàcil del Sant Joan, el marcador era de 58 a 47, els següents minuts són d'intercanvis, pocs, de bàsquets, i a falta de 2 minuts, amb el marcador 65 - 56, comença la èpica.
Dues pilotes recuperades, i una dinàmica totalment diferent ens permet fer un parcial de 1 a 19, i guanyar el partit
Parcial: 14 - 32

Aquest matí "relinkava" un enllaç d'un company i professor a qui tinc en gran estima, en Dani José, on hi deia "El camino al éxito es la actitud", i en el nostre cas va ser exactament això.

Si la setmana passada dèiem que vam perdre el nostre joc durant 3 minuts i mig, a Sant Joan vam estar-ne sense 30.

Però sembla que hi ha un obstacle que si podem dir hem superat del tot, la nostra constància i la ferma creença que els partits duren 40 minuts i valen del primer a l'últim.

Si bé vam estar 30 minuts desconnectats, no vam marxar mai del tot del partit, aquestes oscil·lacions molt menys extremes que altres temporades han tingut premi.

Començàvem la crònica amb la definició d'Èpic, en aquest cas èpica, i per tancar-la vull referir-me a l'última excepció que utilitza el diccionari, Digne d'ésser l'assumpte d'una epopeia. Epopeia és un poema èpic, un dels més coneguts és L'Odissea que narra les peripècies d'Ulisses, en el seu retorn després de la guerra de Troia.

Només som a la jornada 16, i per tant en queden 14, i això serà llarg i dur, si ens preocupem només de l'arribada ens perdrem amb tot el que comporta el viatge, i potser el més important, el que ens ha portat fins a on som ara.

La classificació és immillorable, però ens hem de tornar a centrar en les coses que nosaltres controlem, a recuperar el bon joc i a seguir millorant.

EL més positiu és que tornem a anar de menys a més i tenim marge de millora. Ho farem com sempre i com millor sabem, amb