Crònica Sènior femení: Vikus's Femeni Osona 61 – 58 Bàsquet Vilafant

Bàsquet Vilafant; Marta (8), Mar (8), Laia S (10), Ari (7), Carme (11) – cinc inicial – Laia C (-), Meritxell (5), Sara (2), Laura (3), Gio (4) i Joana (-). 9/15 Tirs Lliures, 7 Triples (2 Ari, 1 Carme, Laia S, Laura, Gio i Mar). 21 Faltes, Cap Eliminada.

Parcials; 24-22, 12-9, 5-21, 20-6

Gran, molt gran partit el que heu fet avui a la pista del líder. Les heu fetes petites durant 3 dels 4 quarts del partit. 41-53 al 32’, davant un equip que porta 18 victòries de 19 partits i 66 punts a favor per partit i 43 en contra. I us heu anat a casa pensant, “primeres van?”, quan hauríeu de tornar a casa emprenyades per la derrota, però convençudes 100% de que estem pel bon camí, sens cap mena de dubte. Cap ni un.

Heu refermat la progressió com equip. Heu respost a la seva pressió (6-0 al 1’) amb molta intensitat en atac fent que el primer quart fos trepidant on cada errada era bàsquet a les dues cistelles. Al 2n quart hem ajustat més la defensa, però elles també i han desaparegut les cistelles fàcils i hem marxat al descans amb un -5 que ens feia pensar en la proesa.

El 3r quart ha estat per emmarcar. Les hem afogat en defensa durant tot el quart (només 2 cistelles per les locals) i nosaltres hem anotat de totes les formes i posicions. Semblàvem invencibles però el seu canvi defensiu ens ha col·lapsat i hem estat incapaces d’anotar en tot el darrer quart. Hem intentat canviar coses, potser no suficients, gent, potser no prou i posicions però res ha funcionat i hem acabat perdent tot l’avantatge. Tot i això hem atacat per guanyar a 20’’ del final i per forçar la pròrroga a 8’’ del final però el cap ja no creia en la victòria i quan no es creu, no entra.

Ens podem lamentar mil vegades i preguntar-nos per què hem perdut o aixecar el cap i dir “som-hi noies, que ens en sortirem”.

Acabo amb el que us vaig dir a l’acabar el partit. És el millor partit que heu jugat i estic molt satisfet de la progressió com equip. Ara no hi ha marxa enrere. Divendres, més. Moltes felicitats.