Crònica Sènior femení: Bàsquet Vilafant 69 – 66 C.B. Lliçà d’Amunt 1

Bàsquet Vilafant 69; Sara (7), Marta (9), Joana (13), Laia S (13), Carme (21)– cinc inicial – Laia C (-), Meritxell (-), Mar (4), Laura (-), Gio (2) i Ari (-). 21/33 Tirs Lliures, 6 Triples (2 Laia S i Joana i 1 Carme i Marta). 25 Faltes, Cap Eliminada

Parcials; 26-22, 12-18, 10-19, 21-7

Albirant l’objectiu.

Crec haver jugat contra el millor rival de la lliga. Molt actives les del Vallès, tant en atac com en defensa i totes sumant, ens han superat en molts moments del joc, fins i tot en el ritme, tot i només ser 8 jugadores.

El primer quart ja era un avís. Hem tingut un encert brutal, 26 punts, 3 triples, 9/10 en tirs lliures, 3 bàsquets al final de possessió, però elles sempre dins el partit. No hem passat del +6, per acabar el quart +4.

Hem demanat més defensa, però no hi havia manera. Mai érem 5 a la pista concentrades del tot i davant tanta qualitat no es pot jugar així. Si no deixàvem 2 metres en el 1c1, no érem agressives en els blocs, si no erràvem en l’ajuda, ho fèiem al tancar el rebot i a mida que hem baixat l’encert en atac, les visitants s’han fet les mestresses del partit.

El 3r l’hem patit molt. Només 2 cistelles en joc i elles anotant d’arreu i tothom. El pitjor no era el 44-59 al 29’, sinó les cares d’algunes i el desencís d’altres. Allà hem pujat el nivell defensiu. Hem decidit que en lloc de queixar-nos del que crèiem que no xiulava l’àrbitre era millor ser tant agressives en defensa com eren elles i.... OH ! ha funcionat.

El 4t quart ha estat una exhibició de treball en equip en defensa, les hem empetitit. Ja no semblaven tant superiors i hem tingut la paciència necessària per atacar. Hem llegit on teníem l’avantatge i amb els talls de la Carme i la Joana i la visió de la Laia i la Marta hem aconseguit anotar amb facilitat i amb un triple de cada una de les interiors ens hem posat per davant en el marcador. Els tirs lliures finals han confirmat la victòria.

Les xifres anotadores denoten la confiança que cada una de vosaltres té davant l’anella, i aquesta varia de molts factors (sensacions, encert, rival, tipus de defensa...). És fantàstic tenir cada partit entre 3 i 5 jugadores amb molta capacitat anotadora, però els partits es guanyen defensant i cal reconèixer la feinada que feu en defensa i algunes de les que més breguen darrera poques vegades destaquen en atac. Per tant, la meva felicitació a l’Ari i la Mar, dos de les que més ajuden a que cada setmana siguem més competitives.

Felicitats a totes i ens veiem divendres.