Crònica Cadet masculí: Bàsquet Vilafant 72 – 56 Escola Pia Olot

Convocats: Lara (3), Villalón (12), Rodríguez (-), Gualda (8), Cuadrado (22), Jou (-), Chavarria (8), Vergés (7), Campos (6), Alsina (6), Jou (-), Burgas (-).

Parcials: 15-17 / 15-12 / 16-19 / 26-8
3 Triples, 8/17 TL.

Tercer partit de la temporada, el qual ens visitava l’Escola Pia Olot, un rival aparentment molt físic veient els seus jugadors i que havia resolt amb solvència els seus dos primers compromisos i el tercer se’ls hi havia escapat per poca diferència.

Inici de partit igualat, on sortim intensos i concentrats però algunes de les bones defenses que fem les perdonem amb errors incomprensibles de cara a cistella i amb errors inadmissibles al balanç defensiu (8 punts seguits del jugador número 4 rival de contraatac) fet que acabem el quart 2 punts a sota.

El segon quart els dos equips augmentem el nivell defensiu. Augmentem el nivell defensiu, per part nostre, de manera mal entesa, oblidant el treball de cames i parar amb el cos a canvi d’anar a posar mans i anar a robar la pilota, fet que els porta a la línia en moltes ocasions i no ho desaprofiten del tot. Arribem a la mitja part 1 a sobre.

Tercer quart, sortim amb una mentalitat diferent, més agressius en defensa i aconseguim recuperar moltes pilotes però som incapaços d’anotar en situacions de superioritat o inclús sense defensa, i fem que el rival es mantingui al partit. Aconseguim però, mantenir aquest nivell defensiu, recuperant pilotes i dominant el rebot, corrent al contraatac i ara sí, no perdonant cistelles fàcils, i això ens porta al 46-39 al minut 28 on sembla que tenim oportunitat de trencar el partit. Res més lluny de la realitat, les rotacions que entren a pista surten poc intenses i sense concentració i en 2 minuts encaixem un parcial de 0-9, anant 2 avall a l’inici de l’últim quart.

El resum de l’últim quart ha estat defensar, recuperar pilota, córrer i anotar. I resulta que sabem defensar, córrer i anotar millor quan més cansats estem, quan més minuts hem jugat. O potser és que estem en millor forma física que els rivals. O que fins que no us veieu amb l’aigua al coll no traieu la vostra millor versió. No sabem quina teoria és la correcta, si és la barreja d’algunes o si n’hi ha alguna altre, però el que si sabem és que sou un equip especial i això ho feu valer. Seguiu treballant més i més fort i seguirem millorant, que en algunes coses ja es va veient, però encara ens queda molt de recorregut per fer.

Només ens queda felicitar-vos a tot l’equip, i agrair als “ja no tant peques” la seva ajuda.