Crònica Sènior fem.: A.E. BOET Mataró 54 – 60 Bàsquet Vilafant

A.E. BOET Mataró - 54; Cabré (6), Girabal (11), Oranies (10), Patron (12) i Moreno (5) – cinc inicial – Reina (-), Mata (10), Frances (-), Diarra (-). 2/6 Tirs Lliures, 6 Triples (2 Oranies i Mata i 1 Girabal i Moreno). 24 Faltes, Cap Eliminada.

Bàsquet Vilafant - 60; Marta (8), Mar (4), Joana (9), Clàudia (4) i Carme (12) – cinc inicial – Laia C (-), Meritxell (-), Gio (21), Mariona (2). 19/30 Tirs Lliures, 1 Triples (Carme). 14 Faltes, Cap Eliminada.

Parcials; 16-8, 15-10, 10-17, 13-25

Diuen que quan les coses van bé tot surt de cares i quan van malament et creixen fins i tot els nans, doncs bé, ara estem en la primera situació i l’hem d’allargar tant com puguem.

Primera part terrible on, sabent contra quin equip jugàvem i quines virtuts tenien (molta mobilitat ofensiva i excel·lents tiradores) ens dediquem a estar pendents contínuament d’ajudes innecessàries alliberant jugadores un atac darrera l’altra amb un resultat de 5 triples i 3 bàsquets de mitja distància encaixats al descans. El Boet Mataró defensa amb la mateixa intensitat amb la que ataquen, i nosaltres som massa toves i molt previsibles en atac i acabem fent la guerra cadascú pel seu costat. Al descans només anoten 2 jugadores (Gio i Carme) i 2 més (Marta i Mariona) ho fan testimonialment.

Moltes coses per millorar al descans però ho focalitzem en defensar en individual sense ajudes (“que cada palo aguante su vela”) i en moure’ns nosaltres i la pilota més en atac.

El inici no és encoratjador, 4-0 per 35-18 al 22’, on encara algú oblida d’aguantar el seu pal i en atac, tot i millorar, l’encert no arriba i al 26’ encara anem 15 avall (39-24) però en aquell moment es col·lapsa el seu atac, per què no troben tirs alliberats, per què no ens superen en el 1c1, per què robem un parell de pilotes, per tot això sumat, finalment fem un parcial de 0-10 i entrem al partit, acabant el quart a només 6 punts de diferència.

Tot i haver girat les sensacions d’ambdós equips, comencem el darrer quart fallant 3 tirs lliures i encaixant un 4-0 per anar 45-35 al 32’. Aprofitem una cistella de contraatac per arrancar amb la pressió que tant mal els hi havia fet a la 1a volta i tot i encaixar un triple a mitja remuntada ja no ens parava ningú. El parcial és grandiós, (3-14 en 4’ pel 48-50 al 36’) però elles no s’arronsen i anoten fàcil davant el nostre cansament. TM per recuperar forces i gestionar les emocions. Un moviment al pal baix de la Mar i un robatori de la Clàudia ens tornen a posar al davant en el marcador, ens empaten al 38’ a 54 però ja no anotaran més i entre la Gio i la Joana farem els darrers 6 punts que ens donaran la 12a victòria.

Felicitar-vos per una 2a part brillant on heu tret el millor de vosaltres, i felicitar a les que els números no us donen protagonisme però que sou imprescindibles per què això rutlli. Ens veiem divendres.