Sènior fem.: CB Onyar 55 – 54 Bàsquet Vilafant

CB Onyar – 55; Trias (-), Sànchez (11), Corominas (4), Bellet (3) i Mir (15) – cinc inicial – Turró (6), Mola (3), Tubau (13), Peñarrubia (-). 16/36 Tirs Lliures, 2 Triples (Tubau). 20 Faltes, Eliminada Peñarrubia al 40’.

Bàsquet Vilafant – 54; Marta (5), Joana (7), Clàudia (-), Laia S (6) i Carme (3) – cinc inicial – Laia C. (2), Meritxell (-), Mar (10), Gio (14), i Mariona (7). 11/19 Tirs Lliures, 7 Triples (2 Gio, 1 Laia S, Marta, Mar, Joana i Mariona). 28 Faltes, Eliminades Laia S al 39’ i Carme al 40’.

Parcials; 17-16, 15-8, 8-15, 15-15.

Derrota en el darrer partit fora de casa de la temporada, on repassant la crònica de la 1a volta, l’encert local en els darrers minuts ha tornat a ser clau per la victòria gironina.

Partit molt igualat fins al 16’ (22-21) on només Sànchez i Mir ens feien mal (13p entre les 2 fins llavors) però havíem de suar molt per controlar el rebot i que no anotessin gaire de dins que és on eren clarament superiors. Nosaltres a cop de triple (4 en aquest temps) i un parell de penetracions de la Mar i la Gio ens manteníem al partit.

Però allà hem tingut el moment de girar el partit i se’ns ha girat en contra. Fins a 5 situacions seguides de contraatac clar han acabat en 0 punts i elles entre Mir i les interiors ens han clavat un parcial de 10-0. Només un 3/4 en tirs lliures de la Laia ens ha dut al descans -8.

Tardem uns minuts a entendre que ens cal córrer, donar més ritme al partit per poder competir amb elles, i quan ho fem els hi generem tots els dubtes. Tothom anota i ho fem des de totes les posicions però sempre que arribem ràpid a la cistella rival, sempre que correm per davant de la pilota i no per darrera. Del 38-24 al 24’ al 40-39 al final de quart amb un triple al darrer segon de la Mariona.

Elles no anoten cap cistella durant 10’ (del 24’ al 33’) però a costa de carregar-nos de faltes. Al darrer quart ens esperen amb una 1-3- 1 molt tancada que ataquem bé i amb encert, però elles aconsegueixen el que volien, alentir el ritme. Mai més tornarem a córrer i en defensa patirem tot el quart amb el seu joc interior i ens anirem carregant més i més de faltes però el seu desencert als tirs lliures 9/28 al 35’ i “el moment Gio” ens posarà 5 amunt a falta de 90’’.

Però tornem al principi, “l’encert local en els darrers minuts ha tornat a ser clau per la victòria gironina”. En els darrers 5’, Onyar 7/8 en tirs lliures per un 16/36 final. Nosaltres 4/6 per un 11/19 final. Triples; nosaltres 7 però el que tenim per guanyar no entra, elles només 2, però el darrer serà el d’empatar a 54. Podem buscar més motius, segur que els trobarem però l’encert ens els farà buscar. Si arriba a ser el mateix de la resta del partit, aquest hagués estat nostre.

Felicitar-vos per excel·lent partit, un 10 en el treball, en la concentració, davant un rival que només així hi podem competir. Ens veiem divendres.