Crònica Sènior masc.: CE Onyar 78 - 68 Bàsquet Vilafant

C.E. ONYAR - 78 - Jimenez (12), Terradas (7), Farrés (2), Buenaventura (8) i Duran (24) - cinc inicial - Ripoll (NJ), Xifra (1), Paredes (4), Vilana (-), Hidalgo (11), Luque (9) . 22/39 tirs lliures. 34 faltes (eliminat Terradas al 35'). 14 Triples (4 Jimenez, 3 Durant, 2 Terradas, Hidalgo i Luque i 1 Buenaventura)

BÀSQUET VILAFANT - 68 - Adrià V. (17), David (3), Pere (15), Marc (4) i Sergi (13) - cinc inicial - Albert (NJ), Quirze (10), Pau C (NJ), Martí D (-), Arnau (2), Pau G. (1), Adrià M (3) . 29/48 tirs lliures. 30 faltes (eliminats Marti D. al 30', Marc al 32' i Quirze al 40'). 1 Triple, Adrià V.

Parcials: 12-20 / 21-14 / 24-16 / 21-18

Començàvem la temporada amb un rival amb el que ens hem enfrontat moltes vegades els últims tres anys i amb els que els partits mai són assequibles malgrat tenim un balanç positiu de victòries a favor.

Érem conscients que el partit tenia molts factors emocionals, per ser el primer de la lliga, per ser contra un equip conegut i per la pretemporada amb alts i baixos, ja que l'hem fet més curta, l'hem fet menys intensa i en els partits amistosos que hem jugat hem tingut actuacions molt bones contra equips suposadament del nostre nivell o superiors i molt millorables contra equips suposadament inferiors. El control de les emocions, per tant, era clau i no ho vam aconseguir.

Un inici de partit on portem la iniciativa amb molt encert en atac i la combinació de baix encert seu i una molt bona defensa i sortida de pilota, que per desgràcia però només dura els primers cinc minuts.

Temps mort de l'Onyar per ajustar un 5-17 inicial que dona els seus fruits i que comencen a trobar la tecla per fer-nos mal, pujant línies defensives, sense estalviar faltes i començant a encertar amb els llançaments, tant per mèrit seu com per la deriva defensiva, no tant en intensitat com en errors tàctics i d'ajustaments.

Aquest desencert en defensa comença a generar-nos dubtes i massa anotacions fàcils seves i comencem a perdre els nervis en atac volent resoldre els atacs en 5s o menys, sense elaborar bons atacs ni llançaments i erràtics en els tir lliure.

Finalitzem la primera meitat amb un marcador 33-34 ajustat però amb valoració estadística negativa com a equip.

El tercer quart estarà al top 5 de pitjors tercers quarts des que entreno amb aquest equip, lluny de reaccionar concedim el ritme i la batuta del partit a l'Onyar que com un dièsel cada vegada està més còmode sobre el camp augmentant l'encert exterior i interior i treient sempre bones accions ofensives. En defensa en tenen prou a esperar la nostra errada per precipitació, ansietat o no selecció.

Tot i així una petita contrareacció (és a dir reacció però sense aconseguir la iniciativa) fa que seguim ficats al partit.

L'últim quart es consolida el domini de l'Onyar, si és cert que en alguns trams tenim opcions de disputar el partit, que de manera combinada aconsegueix dirigir el partit més de 35 minuts.

Resultat: Primera derrota en un partit inaugural de lliga des que entreno al sénior masculí.
Retorn de vells fantasmes, que surten de tant en tant, intentant tenir incidència o fins i tot excusant-nos en elements externs del nostre control.

Amnèsia dels factors tàctics, sobretot defensius, que ens han dut fins on érem fins ahir.

Si volem trobar excuses en podem fer una llista tant llarga com vulgueu: 1/14 en triples,60% en tirs lliures, 50% en tirs de 2,...

Si volem posar-hi remei hem de tornar als fonaments del nostre joc, no permetre 14 tirs de 3 (tirs massa alliberats massa vegades) faltes de 2+1, faltes dels grans...

El calendari no fa més que empitjorar, en una lliga ultra competitiva i tenim poc temps per llepar ferides i tirar endavant.