Crònica Júnior fem. Inter.: Citylift Geieg UniGirona B 58 – 47 Reale Bàsquet Vilafant

CITYLIFT GEIEG UNIGIRONA B – 58 – Coll (1), Soler (-), Barcelona (10), Homs (14) i Palencia (15) – cinc inicial – Barbesa (10), Torres (4), Cabrera (3), Martí (-), Matamala (1), Cadenas (-), Velasco (-). 13/27 TL, 1 Triple (Palencia), 26 Faltes Personals, Cap Eliminada.

REALE BÀSQUET VILAFANT – 47 – Íngrid (4), Núria (5), Maria (11), Eva S. (13) i Gisela (2) – cinc inicial – Sara (-), Ruth (-), Núria Feng (2), Mariona (6), Xènia (4), Eva T (-). 9/30 TL, 4 Triples (2 Eva S. i Maria), 22 Faltes Personals, Eliminades 39’ Núria i 40’ Mariona.

Parcials; 13-8, 5-11, 19-16, 21-12

Hi ha partits que no cal guanyar-los per sentir-se’n vencedor i amb aquesta sensació ens en tornem a casa. Contra segurament el millor equip de la lliga hem competit del minut 1 al 39. Només el desencert i falta d’entrenaments no ha permès un resultat diferent.

Hem començat estressades. Sabent que la seva individual a tota la pista ens cansaria, hem comès l’error més típic, el d’acumular jugadores a la nostra pista permetent 2c1 que si ve només han provocat un parell de pèrdues, si que han provocat l’objectiu principal de tota pressió, la precipitació de l’equip rival. Quan les superàvem, que era gairebé sempre, o bé fallàvem cistelles fàcils o atacàvem en menys de 5’’ contra una defensa plena d’ajudes.

La 1a vegada que hem fet un atac treballat n’hem tret una falta de tir. Era el 6’ amb 10-2 i els hem fallat tots 2. Aquest segurament ha estat el gran motiu de la derrota. 9/30 en TL, lluny del 60% que hauria de ser l’objectiu. 9 punts regalats que en moments del partit ens haurien donat un coixí suficient per jugar amb més serenitat.

A finals del quart hem entès que hi ha formes més senzilles per passar la pressió i això també ens ha permès atacar en estàtic. I quan s’ha acabat el stress, s’ha acabat el pujar i baixar sense sentit i que a n’elles els hi permetia algun bàsquet fàcil. I quan s’han acabat els bàsquets fàcils... les hem deixat en 5 punts en tot un quart. Heu defensat molt i molt bé, només la manca de mecanismes en atac (ja arribaran, no patiu) i el errors en cistelles fàcils han fet que al descans només guanyéssim d’1 punt.

El inici del 3r quart era previsible. Molta més intensitat de les gironines que han provocat alguna cistella fàcil i parcial de 11-2 en 4’ (29-21). Però llavors han arribat els millors (i únics) minuts en atac. Fins a 6 atacs consecutius anotant amb una Solsona tirant de l’equip, com només ella sap, per tornar a igualar el partit.

Comencem el darrer quart amb 0-8 amb 2 triples de la Maria per posar-nos 37-43 al 32’ però seran, amb el bàsquet de la Núria al 35’ (47-45), les darreres cistelles nostres. Fins el 39’ sembla que ningú vol guanyar el partit. Cap cistella en joc, 2/10 tl nosaltres, 1/6 elles, però finalment al darrer minut després de fallar 2 tirs lliures més, el cap desconnecta i el casament surt tot i ens fan tot el que no havien pogut fer en els 39’ anteriors, penetració fàcil en 5c5 i 2 2+1 que no fallen (8-1 al darrer minut).

Hem de seguir treballant per encaixar peces, per millorar l’atac, però potser, al que li temíem més, que era a l’adaptació a la categoria, sembla que ho portem bé.

Felicitats pel partit, ens veiem dilluns.