Crònica Sènior masculí: CB Sant Narcís 72 - 68 Bàsquet Vilafant

CB Sant Narcís 72 - Genover (7), Rosito (12), Ramos (24), Samper (4) i Dibba (11) - cinc inicial - Carbò (1), Espunya (8), Gallart (0), Besalú (0), Gairin (0), Casademont (0), Ferrari (5)
24/32 tirs lliures. 27 faltes (expulsat Ferrari al 39). 7 Triples ( 4 Ramos, 2 Rosito, 1 Genover)

Bàsquet Vilafant 68 - David (4), Adrià M (2), Pau C (7), Martí D (2), Martí P (12) - cinc titular - Kiri (6), Adrià V. (17), Pau G (6), Marc (2) i Arnau (5) .
21/35 tirs lliures. 27 faltes. Triples 4, (2 Pau G, 1 David i Pau C).

Parcials: 20-21 / 21-9 / 13-19 / 18-19

Després del cataclisme de la setmana anterior, i amb les tres baixes que teníem per aquest partit, plantejàvem la jornada més per recuperar sensacions i recuperar-nos com a equip que no el treure una victòria en una de les pistes més difícils de la lliga.

Objectiu assolit. 40 minuts de bàsquet i només bàsquet.

Queda només saber si és l'excepció que confirma la regla o és que, ara si, estem convençuts, una vegada més, que aquest és el camí i no n'hi ha cap altre.

I podria acabar la crònica aquí perquè el que ens vam exigir ho vam assolir.

Tot i així ens queda el regust amarg de saber que vam tenir opcions de alguna cosa més, tal i com va passar al Tramuntana.

Mai m'he amagat, als jugadors encara menys, de la predilecció que sento per el Sant Narcís, un equip amb el que hem competit en tres temporades diferents i que és un excelent termòmetre per veure on sóm i on aném. A més a més el salt de qualitat que han fet aquest any, incorporant jugadors que venen del bàsquet Girona (antic Marc Gasol) i on fins i tot alguns tenen minuts a LEB plata, els dona un plus que farà que estiguin disputant l'ascens a primera. Fets que posen en valor encara més alt el resultat a casa seva.

Inici de partit molt intens amb bones defenses nostres i seves, no s'anota fins al minut 3, i no per estar mig adormits, tot el contrari.

El joc que ens obliga a fer les baixes (tres interiors que no participen en el partit per diverses raons) amb petits sorprèn al Sant Narcís que tarda en adaptar-se al partit que els plantegem.

Segon quart, Sant Narcís ajusta els espais, tant en atac com en defensa, i aconsegueix, encara que només sigui per un quart, agafar el lideratge del joc. Aquest fet i sobretot el nostre lamentable 1-8 en tirs lliures fa que agafin una avantatge decisiva per un partit que és molt igualat en tot menys en tirs lliures.

Intentem plantejar una variant defensiva, per tornar a posar en problemes al Sant Narcís, però ens costa 2 minuts d'entendre bé el concepte que busquem i 2 triples seguits. Malgrat això tornem a funcionar en defensa i aconseguim recuperar el lideratge en el ritme de partit i guanyar el tercer quart, reduint diferències.

Últim quart amb molta emoció, estem molt ficats en el partit i, malgrat tenir els objectius inicials assolits, tenim opcions de sortir amb la victòria.

Últim minut d'infart amb un temps mort a falta de 40s. i amb 3 a sota on dibuixem una jugada que no surt i un segon temps mort amb 27s. i 5 a sota on treiem un 2+1. En l'última defensa el Sant Narcís treu una falta que sentencia el partit anotant-ne els dos tirs lliures.

Tot i guanyar tres dels quatre quarts i tenir opcions fins al final els tirs lliures han sigut definitius en una derrota justa.

Per mi el millor partit que hem fet aquest any, coral (hem anotat i defensat els 10), amb actitud, intensitat i bon joc. Esperem que no sigui un miratge en el desert. Sabem el camí i ja l'hem caminat.