Crònica Premini fem.: Bàsquet Vilafant 38 – 32 CB Salt

Aquest dissabte ens ha visitat el CB Salt.

Primer voldria posar en antecedents, per saber d'on venim, i a on estem ara. Pels voltants del mes d'octubre, en el 3r partit de lliga, us desplaceu a Salt a jugar contra aquestes nenes. Resultat; perdem de 15, i segons em comenta en Xavi, us veieu totalment superades pel nivell físic de l'equip rival, i en concret d'una jugadora, la número 19.

Des d'aquella data ha plogut molt, i s'havia de veure reflectit a la pista la millora.

M'encanta veure com ja totes sou importants i totes aporteu a l'equip, però tot i que no m'agrada personalitzar en cap jugadora, permeteu-me que em prengui una petita llicència.

Abans de començar el partit, parlo amb dues jugadores, la Lia i l'Angelina, i els encomano la missió de defensar a la jugadora 19, com mai han defensat a una jugadora. Estic encantat de com van encaixar aquesta responsabilitat, i em remeto als resultats.

Comença el partit, i juguem 4 quarts, on deixem a l'equip del Salt en 8 punts, 2-4-2-0. BRUTAL!.

En atac fallem molt sota cistella, i finalitzem malament les entrades. Com ja us vaig dir al final del partit, per culpa vostra, en part.

Tot i tenint en compte la defensa de les rivals, no treballeu als entrenaments amb la intensitat necessària, i després passa el que passa durant els partits, que davant la pressió de les rivals, fallem un munt.

Comença la segona part i durant els tres quarts següents, el Salt ens fa 10 punts. Perfecte! la defensa continua funcionant.

Últim quart. Aquí comencen els problemes. El nivell físic ens baixa, normal, la gran defensa que fem durant el partit comporta desgast. En part també, i que quedi clar, no com a crítica, tot el contrari, per culpa meva. Permetem que la jugadora 19 entri en el partit.

Després de minut i mig de quart demano temps mort i reajusto les defenses. Entrem en un petit col·lapse anotador i elles agafen embranzida. Total, ens fan 14 punts en l'últim quart, poc més dels que portaven en tot el partit, 18.

Sort que al final se'ns va aparèixer un jugadora, que darrerament està perduda, i la qual vull retrobar, perquè és molt important per l'equip. La Cèlia ens fa 4 punts i ens dona la tranquil·litat per guanyar un partit que havíeu dominat durant 7 quarts de forma magistral.

Lectura que hem de fer d'aquest partit. Que la defensa és actitud i ho teniu totalment assimilat, Bravo!

Però per millorar en atac, cal que entreneu a tope, i sobretot, que us defenseu a tope entre vosaltres als entrenaments, perquè si no les situacions que entreneu no són reals, i el dia del partit, amb la defensa rival falleu massa.

Per tant felicitats per la victòria, felicitar el Salt pel seu equipaç i fins dilluns a entrenament!

PD: Carla, Mar i Candela, no sembla que faci 4 mesos que jugueu a bàsquet. Tot i la diferència tècnica, la supliu, en defensa i actitud. Genial, Joana, Ariadna i Lia, per ser claus en la vessant anotadora. Fantàstiques Anna i Neus, veure que sou capaces de pujar la pilota aixecant el cap i donant bones passades, és molt gratificant. Angelina, brutal, quan vols ets una màquina i jo ho sé, però t'ho has de creure tu (mira com vas defensar a una grandíssima jugadora).

I les últimes però per mi molt importants, Núria i Cèlia. Sou de les jugadores que més necessitem en la part ofensiva, per la vostra tècnica i pel vostre pes dins de l'equip. Us encomanem la missió de tornar a entrenar a tope, perquè recupereu el vostre millor nivell. Hi confio plenament, però depèn de vosaltres que em doneu un plus d'intensitat als entrenaments, perquè sé que ho podeu fer.


Comentaris