Resultats partits cap de setmana 5-6 de maig de 2012

Aquests són els resultats d'aquest cap de setmana:

CB Torroella "B" 82 - 78 Reale Cadet Masculí Bàsquet Vilafant

C.B Torroella "B"  - 82 - 5/6 TL, 1 Triple, 15 Faltes Personals, Cap Eliminat

Reale Cadet Masculí - 78 - Martí (3), Andreu (18), Pau Castillo (16), Pablo (11), Arnau (-) - cinc inicial - Ion (16), Lluc (-), Guillem (5), Kike (9), Sergi (-), Àlex (-), . 14/18 TL, 8 Triples, 3 Ion, Pablo, Castillo, Andreu, Martí i Guillem, 8 Faltes Personals, Cap Eliminat.

Parcials: 24-18, 12-18 (36-36), 14-23 (50-59), 32-19 (82-78)

David no sempre pot amb Goliat

Amb la baixa d'en Pau Batlle i la lesió a l'esquena d'en Martí, molt difícil es feia poder competir amb un rival on 4 jugadors superaven amb molt al jugador més alt de l'equip vilafantenc, tot i això, l'equip ha competit com si res passés. Una primera part amb domini local des del primer minut fins al 19' on el marcador reflectia 36-26 ha acabat amb empat a 36 gràcies a un major esforç en el rebot, que ha permès donar major ritme al joc i aprofitar les situacions d'avantatge.

El tercer quart ha estat igualat fins al 26' quan amb 47-44, ha sortit el millor Vilafant en defensa, robant una i altra pilota per acabar el quart amb 50-59 (3-15 en 4'). El darrer quart s'iniciava amb una defensa zonal de l'equip local que durava 4', després de 3 triples (8 en total), però les forces ja s'havien esgotat, els locals dominaven clarament el joc interior i s'emportaven tots els rebots del partit (26 punts dels dos pivots en el darrer quart per 60 en tot el partit), fet que ha deixat sense opcions de guanyar el partit.

CB Roses 36 – 39 Reale Cadet femení Bàsquet Vilafant
 
Jugadores: Elena V (19), Clàudia (7), Nora (4), Eva (3), Emma (2), Meritxell (2), Maria G. (2), Aina, Elena M., Núria, Paula.

Parcials: 6-8, 11-6 (17-14), 8-17, 11-8 (19/25).
Tirs lliures: 5/11
Partit de setmana gran de festes de Figueres. Equip reforçat per tres jugadores de l'equip mini. I la setmana que ve, anada de la semifinal. Moltes coses per canviar.


Reale Preinfantil masculí Bàsquet Vilafant 56 – 66 CB ADEPAF Figueres

Jugadors Vilafant: A.Palol (3), Guillem (10), Marc (6), A.Caritg (2), Pep, cinc inicial, A.Pararols (2), Martí (21), Ferran (2), Àlex (4), Marquitos (2), Ismael (2), Nil (2).

Tirs de camp:22/62
Rebots: 37(11 ofensius)
Assistències:12
Pilotes perdudes: 26
Pilotes recuperades: 6!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Taps: 4
Tirs lliures:4/17
Faltes: 19, eliminat A.Palol minut 18

ADEPAF: Vila(2), Lopez, Crous (24), Coll, Casellas (4) cinc inicial, Casellas (6), Fernandez (4), López (4), Manzanero (13),Vidal (9).
Tirs lliures:7/22
Faltes:18, eliminat Coll minut 39
Parcials:9-14,13-19,15-21,19-12

Partit calcat al jugat a la primera fase entre tots dos equips. Poca intensitat per part de l'equip local que es veu traduïda en la pèrdua dels tres primers parcials arribant amb una diferència de 21 punts al minut 27. L'intent de remuntada torna a ser insuficient, ja que l'equip només ha estat capaç de rebaixar la diferència a 10.
El mes fàcil seria parlar de jugador per jugador però som un equip, encara que no funcionem com a tal. Per tant, el problema principal és que les coses no es fan com a grup: defensa, bloqueig de rebot, ajudes, circulació de pilota.
Resumir el partit ? Sortida dels visitants amb les idees molt clares: tenen un jugador determinant i li han tret profit (20 dels seus 24 punts en 3 dels 5 períodes jugats), fins al setè període no ha trobat cap jugador capaç de defensar-lo. En realitat, no defensàvem ni corríem: dels 22 tirs lliures que ha tirat l'ADEPAF 16 han estat a la primera meitat resultat de la poca intensitat. Si no defensem reben còmodes i descansats, ens agafen a contrapeu no reaccionem ràpid i posem les mans, conseqüència falta, si arribem molt tard dos més un, fins a set en el partit.
Si perdem la pilota en atac perquè només la toquen  pocs jugadors o perquè no escollim una bona opció de tir i després no baixem a defensar poden passar dos coses: cistella de contraatac o, en cas de que fallin, segones opcions, una situació repetida durant el partit.
Si tenim desavantatge defensiu en situacions continuades durant un període i els companys no intenten fer ajudes: cistelles fàcils o faltes de impotència. Ells també tenien defenses inferiors però intentaven fer ajudes i a vegades ho aconseguien.
I finalment circulació de pilota: s'ha treballat durant molt de temps perquè tothom faci fintes de recepció i rebi, per fer una feina de passar i tallar, però no s’ha vist el fruit de aquesta feina.
Per acabar hi ha molta gent que explica com corregir errors, però jo em pregunto “Qui escolta?”
Ja sé que la majoria de l’equip juga a una categoria que no li toca, però no podem agafar-nos a això com a excusa, no és la manera de millorar. Si no som capaços de veure els nostres errors i corregir-los no hi ha futur com a esportistes.

P.D. Encara que no ho sembli continuo pensant el mateix de la setmana passada.





                                                                   Fotos: Àfrica Jou. Més fotos aquí.

Reale Premini femení Bàsquet Vilafant 31-36 CB Quart

Jugadores: Íngrid, Laia, Nora, Amàlia, Estela, Carla, Èlia i Clara.
Parcials: 4-7, 6-4, 2-5, 3-2, 8-4, 1-7, 3-6, 4-1.

Derrota del premini femení en un dels pitjors partits d’aquesta temporada. No tant pel resultat com per l’actitud de bona part de les jugadores. Afrontàvem el partit amb moltes baixes i això s’ha notat. Hem sortit poc centrades en el partit, no hem sabut fer valer la nostra alçada per agafar rebots i ens ha faltat actitud per lluitar totes les pilotes, hem errat moltes passades i hem tingut poc encert de cara a cistella. Som un equip i el treball de totes suma, no pot ser que hi hagi jugadores caminant per la pista mentre les seves companyes corren amunt i avall. Ens queden quatre partits per acabar la temporada, esperem que totes ens esforcem al màxim i aconseguim millorar un dels aspectes més importants de qualsevol esport: una bona actitud a la pista.



                                                                Fotos: Àlex Crespo. Més fotos, aquí.

Comentaris