Sènior masculí: B.Vilafant 81 – CB Farners B 68

Bàsquet Vilafant – 81 – Casteys (6), Paulí (5), Albert (13), Pau Capel (2), Brun (6) – cinc inicial –Adrià (12), Aleix (5), Pere (12), Sergi (18), Manel (2), Jordi (-). 7/14 TL, 4 Triples, 3 Adrià, 1 Aleix. 20 Faltes, Cap Eliminat. 43 rebots (9 Pere), 34 def (7 Pere), 9 of (2 Paulí i Pere).

C.B. Farners B – 68 – Vilagran (6), Barcelona, E. (18), Barcelona, P. (4), Vilajoliu (18), Ribas, S. (4) – cinc inicial – Morell (-), Bosch (4), Ribas, G. (5), Francesch (5), Lopez (4). 18/21 TL, 4 Triples, 2 Barcelona, E, 1 Ribas, G. i Francesch. 17 Faltes, Cap Eliminat

Parcials: 22-18, 21-11 (43-29), 14-21 (57-50), 24-18 (81-68)

En un tarda plena de bàsquet, el pavelló tornava a fer goig. Més de 100 espectadors van gaudir d’un intens partit entre els dos equips empatats en el segon lloc de la classificació.

Primer quart amb molt de ritme i després d’uns primers minuts igualats, els selvatans agafen el primer avantatge gràcies a un poderós Vilajoliu (8-13 al 6’) a qui no podíem parar. Però el ritme del joc era nostre, intens al darrera i ràpid en la transició feia que a la segona part del quart, les rotacions jugaven a favor dels locals i un parcial de 11-0 en 3’ (amb Pere i Adrià autors dels darrers 14 punts del quart) portaven al final del quart un avantatge de 4 pels empordanesos.

El segon quart tenia una tònica semblant al primer, però amb un punt menys d’intensitat. La defensa neutralitzava els jugadors claus visitants però en atac estaven encallats, només 6 punts (Brun i Manel) en 6’. I llavors ha arribat el primer moment clau del partit, al 16’ amb 28-25, i els visitants defensant amb una zona 3-2 que no sabíem trencar, apareixen en Sergi (4/4 en 4’) i l’Albert (buscant l’esquena de la defensa i carregant el rebot d’atac) i tornant a accelerar el ritme del joc en la transició defensa-atac, ha provocat un parcial de 15-4 en els darrers 4’ del quart, donant un clar avantatge al descans de +14.

El 3er quart el Vilafant ha repetit els problemes dels darrers partits a casa. Manca total de ritme en atac, sense velocitat ni bona circulació de pilota, amb una quantitat il·lògica de pilotes perdudes sense mèrit del rival, han provocat que el Farners agafés aire i confiança. Tot i això, continuàvem defensant i al 27’ l’avantatge encara havia augmentat (55-39), però ja no teníem bones sensacions, i quan passa això deixem de defensar i passem a fer faltes i aquesta vegada a un equip letal als tirs lliures (18/21 per 8/9 al 3r quart. La situació crítica ha durat 7’ llargs minuts, on el parcial ha estat de 6-21. Ni 2 temps morts ni el final del 3er quart, ni les rotacions han fet canviar la dinàmica de l’equip.

Estem al 33’ 61-60, temps mort, més rotacions, i es torna a buscar accelerar el joc, el gran problema del 3er quart i augmentar la intensitat defensiva. I ... finalment funciona. En els darrers 7’ els visitants només anoten 2 bàsquets en joc (la resta 4/6 en TL) i això ens permet córrer, per fer algun bàsquet fàcil (Sajet) i atacar la zona amb la defensa més cansada. Amb la defensa cansada podem tirar sols després de moure la pilota (2 triples Adrià) buscar als pivots en situacions interiors clares (Sergi, 18p gairebé sense error, però també Paulí). La victòria és clara i el parcial important (20-8 en els darrers 7’), tot i fallar masses tirs lliures (3/8 al darrer quart).

L’equip millora poc a poc, tenim minuts de bàsquet molt bo amb d’altres d’equip de costellada. Hem de trobat la continuïtat en el bon joc i no perdre mai la defensa, que ens ha d’ajudar en els minuts que l’atac no estigui encertat.

Fotografies: Montse Ricart, Àfrica Jou.