Sènior masculí: CB Vilablareix 61 – B. Vilafant 73

C.B. Vilablareix – 61 – Grau (8), Martinez (6), Roldan (12), Ferrer (4), Miguel (8) – cinc inicial – Sureda (3), Ribas (7), Zomer (4), Rubio (2), Turon (7). 23/34 TL, 6 Triples, 2 Grau, 1 Martínez, Turon, Zomer i Miguel. 27 Faltes, 1 Eliminat; Roldan al 39’.

Bàsquet Vilafant – 73 – Paulí (4), Albert (8), Pau Capel (4), Brun (3), Jordi (4) – cinc inicial – Quirze (10), Adrià (16), Aleix (8), Pere (13), Sergi (3), Manel (2), Marc (-). 20/30 TL, 5 Triples, 2 Aleix i 1 Adrià, Jordi, i Pere, 24 Faltes, Cap Eliminat. 45 Rebots (Albert 10), 31 Def (Albert 7), 14 Atac (Albert i Sergi 3)

Parcials: 13-19, 20-11 (33-30), 13-19 (46-49), 15-24 (61-73)

Després de dues derrotes consecutives l’equip ha tornat al camí de la victòria sense tornar encara a les bones sensacions que teníem fa 3 setmanes.

Inici de partit intens però sense cap encert (5-3 al 4’) per donar pas a la primera rotació de banqueta que ha mantingut la intensitat i ha estat efectiu en atac (0-9 en 2’) que ha posat el 5-12 al 6’. Final del primer quart 6 amunt i bones sensacions davant l’aparició de l’esperada defensa zonal local a partir del 8’.

El segon quart ha estat un malson. Davant un rival amb 6 jugadors del Sarrià de l’any passat, hem viscut el mateix problema que l’any passat a la seva pista. Incapaços d’atacar la zona (0 bàsquet de 2 punts en tot el quart), només la defensa ens mantenia en avantatge (16-24 al 15’), i quan aquesta ha deixat d’existir ha estat un autèntic drama. Parcial de 17-6 pels gironins, en 5’ i 20 Tl tirats en el quart. Afortunadament, aquest any, el desavantatge només era de 3 punts al descans.

Tocava tornar als orígens. Córrer, córrer i córrer. I intensitat al darrera. I així ha estat, però el rival encara estava fresc, no l’havíem desgastat durant tot un quart i incapaços d’anotar de 2, deixaven la sort als triples i això els mantenia al partit. Però ara ja tornàvem a tancar el rebot, no donàvem segones opcions, no fèiem faltes de tir, i corríem, però el quart acabava amb només 3 punts al nostre favor i tot per decidir.

El darrer quart començava amb dubtes, defensa zonal del Vilablareix, primera pilota perduda i bàsquet fàcil, i ja tenim el 50-51 al marcador. Però ha estat un instant, 4 defenses perfectes i 4 atacs consecutius sense errors (triple de la cantonada d’en Sajet, del coll de l’ampolla d’en Paulí, de mitja de distància de l’Adrià i 2+1 d’en Quirze) ens han donat el primer gran avantatge (50-61 al 34’). Els locals no donàvem el braç a tòrcer i amb 2 triples es posaven a 5, però l’Adrià ja s’havia carregat l’atac a l’esquena i amb 6 punts ens els darrers 4’ donava aire a l’equip.

A destacar la direcció d’en Quirze que poc a poc, va agafant confiança i la impressionant defensa tant d’en Pau com d’en Paulí i de l’Albert. El treball defensiu a la segona part i inici de partit ha estat gran per bona part de l’equip, però ells n’han sobresortit clarament.

A millorar les baixades anímiques de l’equip quan les coses no surten en atac. Hem d’escoltar més i entendre que a partir de la defensa generarem un atac fluid i mai al revés.