Crònica del Torneig del Cadet masculí a Sant Feliu de Guíxols

A les 8:45 del matí, tots reunits al Pavelló Municipal de Vilafant, ens posàvem en marxa cap a St. Feliu de Guíxols, on ens disposàvem a disputar el primer torneig de la temporada, encara que en fase de pretemporada.

Una hora més tard, arribàvem a Sant Feliu, amb ganes de posar en marxa el nou projecte en referència a partits.

Portàvem ja tres setmanes d’entrenaments, els quals a excepció dels dos últims havien estat purament físics i de defensa individual, amb l’objectiu d’aconseguir un nivell òptim per començar la temporada (primer partit de lliga el 27/09/14). Per això, se’ls demanava als jugadors el següent:

En defensa:
  • Individual tot el camp.
  • Assegurar el rebot defensiu.
  • Balanç defensiu.
En atac:
  • Córrer al contraatac.
  • Ocupar i generar espais correctament en el joc estàtic al passar i tallar i penetrar i doblar.

Els partits del matí (tots de la fase de grups) eren de dues parts de 12’ correguts.

A les 10:20 i sense gaire temps per fer un bon escalfament, trobàvem com a primer rival, el FD Cassanenc, un equip cadet de 1er any, amb poca alçada, la qual cosa a dins a priori havíem de tenir superioritat. Començàvem el partit molt intensos, però amb desencert en atac, amb el qual arribàvem a la mitja part amb 11-2 a favor. Els dos punts rivals, d’un error nostre de rebot, que tot i tenir superioritat, no estàvem assegurant el rebot defensiu com havíem parlat. La segona part, al veure’ns superiors, hem baixat el ritme, la qual cosa hem permès que el rival anotés fàcilment (12 punts en aquesta part, per 2 de l’altre), sobretot des de la línia de tres, per no puntejar els llançaments. Tot i això, nosaltres no hem deixat d’anotar i hem acabat el partit amb victòria 26-14. Partit fàcil, però molt enganyós, ja que ha estat el pitjor dels 5 que s’han jugat tot i la victòria.

A les 11:40, el nostre segon rival, el St. Feliu A (cadets de 2n any), ja pintava més difícil. Hem sortit amb nervis i en cosa d’1 o 2’, ja estàvem 10 a sota. No érem capaços de superar la pressió i davant la impossibilitat de demanar temps mort, els jugadors s’han hagut de treure les castanyes del foc. Moltes precipitacions i pilotes perdudes, han fet que el partit hagi acabat 40-11 en contra, tot i la millora en la segona part.

A les 14:20, tercer partit contra el CEB Girona, rival que havíem estat observant a la grada i sabíem com havíem de fer certes coses, hem sortit intensos, però sense creure’ns que podíem optar a la victòria. Això sumat al jugador número 10 rival que ha anotat 3 triples casi de forma consecutiva i amb un defensor puntejant, hem arribat a la mitja part amb 23-6 en contra. Els entrenadors hem aprofitat per corregir algunes coses i fer entendre a l’equip que no hi havia tanta diferència entre els dos equips, i realment ha estat així, hem sortit concentrats, motivats i intensos, i el parcial de la segona part ha estat a favor per 8-14, quedant així 31-20 de resultat final.

Així doncs, tercers de grup, el nostre rival era el CE Palamós, segons de l’altre grup.

Acabats els partits de grups, ens disposàvem a dinar a les 15:00, de forma ràpida, ja que a les 16:00 tornàvem a jugar, aquesta vegada els quarts i ja amb normativa FIBA. Tot i el poc temps per menjar i descansar, a les 15:35 ja estàvem escalfant i un descuit de l’equip rival feia que iniciéssim el partit 20 minuts tard.

El CE Palamós es presentava amb cinc cadets de 2n any i tres infantils. El partit ha anat de menys a més, ens ha costat arrencar, tot i que les diferències oscil·laven entre els 6-10 punts en contra. Tres dels seus jugadors han fet bastant de mal a la nostra defensa i ens ha costat aturar-los durant el partit. El segon i tercer quart han estat els millors: intensitat en defensa, corríem el contraatac i jugàvem amb criteri. Tot i això, no ens acostàvem al rival i a l’últim quart s’ha provat una zona improvisada 2-1-2 (alternada amb la defensa individual tot el camp) que el rival li ha costat atacar, però nosaltres no hem estat encertats en atac i un parell de contraatacs del rival ha sentenciat el partit, deixant el resultat 74-59 a favor del rival.

Perdre els quarts significava no quedar-nos allà per tornar a jugar diumenge, però la nostra aventura no acabava aquí. Fatigats per l’acumulació de partits, hem decidit anar a la platja a relaxar-nos, fins les 19:30, que teníem l’últim enfrontament contra el St. Feliu B (cadets de 1r any) per determinar la 5na posició del torneig.

Un inici molt fluix per par nostre, posava el marcador a 14-8 en contra, ja que durant els 7’ primers no s’ha jugat gaire res. Després del temps mort, els següents 13 s’han millorat un parell de coses, anant així al descans 5 punts per sobre. El tercer quart ha estat el millor, l’equip ha apretat l’accelerador, tornant a córrer, defensant intensos i no fallant cistelles fàcils posant-nos a + 18. L’últim quart, i degut al cansament, ha estat pur tràmit, deixant el marcador a 42-66 a favor, quedant així cinquens del torneig.

Després del partit, dutxa ràpida i sopar d’equip, abans de tornar cap a Vilafant, acabant així la nostra participació al torneig.

Amb un balanç final de 2 victòries i 3 derrotes, les sensacions del torneig són molt positives, però això només és el principi i encara queden moltes coses per polir i treballar, però aquest és el camí a seguir.