Crònica: Júnior masculí Bàsquet Vilafant 63 - CB Vic 67

Bàsquet Vilafant: Carreras (2), Vehí (6), López, Vergés (6), Descamps -cinc inicial, Batlle (11), Castillo (13), Fernàndez (4), Crous (11), Gascon (10).
Faltes personals: 22. Tirs Lliures:15/29
Triples: 4/20 (2 Vehí, Batlle i Castillo)
Rebots: 36 Defensius 26 (Castillo 7). Ofensius 10 (Crous 3)

CB Vic: Ferrer (4), Prat (9), Romero (7), Romero (23), Ramisa (2) -cinc inicial, Monje (9), López (5), Baucells (8), Navarro, Ezquerra.
Faltes personals: 28 (eliminats Monje 37', Prat 38', Romero 39'). Tirs lliures: 7/18.
Triples: 4/13 (Monje, Prat, Romero, Romero)
Rebots: 41 Defensius 27 (Ferrer 8). Ofensius 14(Romero 7)

"Tenim un any per endavant per patir i aprendre"

Paraules dites, no fa molt ,de caràcter profètic, de moment patir hem patit per donar i per vendre al primer partit. La nostra estrena a la categoria ha servit per veure les nostres mancances. Ens falta una mica de ritme i velocitat encara per estar al nivell dels nostres rivals. Això es va notar al principi del partit en un intent de jugar de tu a tu: ens falta una mica de tot (sobretot Kg) i ells ho converteixen en un parcial de 0-8 en 4 minuts en que la majoria dels nostres atacs es van fonamentar en tirs exteriors per no buscar contactes de 1c1. Sembla que ho arreglem amb un parcial de 6-0, però només és un miratge perquè ells faran un de 1-12 que ens deixa en en perillós 7-20 al minut 8 (no tant pel joc com per l'actitud). Temps mort per asserenar ànims que dóna fruits i maquillem resultat, 16-21 al primer període.

De moment ja hem patit i sembla que hem après també als primers deu minuts que, si no funcionem com un equip, ho tindrem molt magre aquesta temporada.

Al segon període la nostra millora defensiva es fa latent, però encara ens faltarà una mica de confiança a l'hora d'encarar la cistella rival el que farà que desaprofitem diverses avantatges numèriques que més endavant trobarem a faltar.

Quan jugues partits ajustats els petits detalls són els que fan caure la victòria cap a un costat o altre, i aquí l'ansietat té un preu: dels 14 tirs lliures fallats en tot el partit, 10 seran durant els primers 20 minuts.

Comencem el tercer quart 28-34, però el descans de la mitja part ens va bé per posar l'anima en repòs i farem el millor parcial del partit 17-9 -sobretot gràcies a que hem estat capaços de frenar el seu millor jugador, Romero, que portava 16 punts al descans (en aquest quart només en farà 1).

Encarem el tram final del partit com volíem, per davant(45-43) i sabent què fem bé i que malament. Però aquí hem patit la nostra falta d'experiència ("pardillez") amb 45-43 fem la primera cistella (47-43) i els deixem entrar al partit amb un parcial de 0-9 (47-52). Amb 5 minuts per acabar el partit hem de tornar a treballar per posar-nos al davant. Un altre cop un temps mort ens asserena i ens fa apropar-nos (51-52) però aquí deixarem escapar el partit: dues badades defensives els permetran fer 5 punts que al final resultaran decisius pel desenllaç del partit. Amb només tres minuts per jugar un avantatge de 4 punts sembla una muntanya (53-57). Però com sempre aquest equip no es dóna mai per vençut i amb un altre sobreesforç ens aproparem a 1 punt (58-59) amb poc més d'un minut per jugar. A partir d'aquí hi haurà un intercanvi de cops del que en sortirem perdent: 58-61, 59-61, 59-63, 60-63, 60-65, 63-65 i 63-67 final.

"Moralina" d'aquest conte? Que no en farem prou amb el que fèiem fins ara, que haurem de treballar el doble per amagar les nostres mancances i sobretot que crec és una temporada que gaudirem molt guanyem o perdem.