Preinfantil femení: CB Grifeu Llançà 68 - Bàsquet Vilafant 18

Partit per aprendre

Han jugat: Ingrid, Alena (2), Aina, Ruth (6), Mar, Carla (6), Èlia, Anna (4). Tirs Lliures: 2/8. 14 faltes.
Parcials: 26-8, 20-6 (46-14), 16-2 (56-16), 6-2 (68-18).

Ens presentàvem a Llançà amb 5 baixes, per això agraïm molt la presència de les tres jugadores Mini (Anna, Alena i Mar) que ens han permès disputar el partit amb el nombre mínim de jugadores. D’altra banda, cal destacar que ens hem enfrontat contra el campió de Nivell A de l’any passat.

Mal partit de l’entrenador, a qui la xerrada pre-partit se li ha allargat més del que li hagués agradat i no ha permès fer a les seves jugadores, que no han tingut temps ni d’estirar, un escalfament adequat per entrar entonades al partit. El 18 a 2 del primer quart parla per si sol. Mea culpa. Això s’ha convertit amb una llosa durant la resta del partit i ens ha costat trobar la motivació per lluitar cadascuna de les pilotes. Tot i així en atac hem vist bons moviments i, sobretot, destacaria el que estem insistint molt als entrenaments: 1a opció tirar, 2a opció passar, 3a opció botar. S’han vist pocs bots innecessaris, per la qual cosa us felicito. Acabàvem la primera part amb el resultat de 46 a 14.

A la segona part hem millorat l’actitud, les ganes i hem fet un pas endavant en defensa que no s’ha vist reflectit en el marcador, la qual cosa no em preocupa. Hem forçat algunes pèrdues de pilota quan la defensa ha estat intensa. En atac hem de perdre la por! Cal botar mirant endavant per poder escollir la millor opció (penetrar, passar, tirar). Hem de convertir els dits de les mans en els ulls que saben on és la pilota. Hem de fer passades tenses, oferir línies de passada i d’altres detalls que, si seguim entrenant com fins ara, n’estem segurs que assolirem properament. La diferència s’ha anat eixamplant a mesura que avançava el partit, fins que han tancat marcador al minut 34. Un cop acabat el partit tothom s’ha de preguntar: Ho he donat tot? Si la resposta és afirmativa el partit està guanyat. Jo sé que us heu esforçat, però també sé que podeu molt més del que us penseu i el temps ho demostrarà.

Reitero les meves disculpes per no haver proporcionat un bon escalfament. I us animem a seguir treballant com fins ara. Molts ànims noies!