Sènior masculí: Bàsquet Vilafant 60 – UE La Salle Girona 47

Bàsquet Vilafant – 60 – Casteys (6), Paulí (4), Albert (4), Aleix (5), Pere (13)– cinc inicial – Castillo (-), Nebot (-), Sergi (11), Mark (-) Àngel (7), Youssef (10) i Manel (-). 7/18 TL, 22/46 T2, 3/13 T3, 3 Triples, Sajet, Àngel i Youssef. 46 rebots (Albert 12), 33 Def (Albert 7), 13 Of (Albert 5), 21 Faltes, Cap Eliminat. 70 valoració (Pere 25)

UE La Salle Girona 47 – Martínez (8), Bayon (8), Espinet (-), Gruartmoner (4), Compta (4) – cinc inicial – Sureda (4), Pons (-), Prat (2), Lòpez (2), Artacho (15). 7/18 TL, 2 Triples, Bayon i Artacho. 32 rebots (Compta 7), 27 Def (Compta 5), 5 Of. 21 Faltes, Cap Eliminat. 27 valoració (Artacho 20)

Parcials: 9-12, 19-12 (28-24), 14-14 (42-38), 18-9 (60-47)

Tercera victòria consecutiva i que ens posa per primer cop des de que hem començat la temporada en balanç positiu de victòries i derrotes, aquesta vegada davant uns 75 espectadors fidels.

Perquè s’ha de ser fidel per aguantar el primer quart del partit. 4-0 al 5’ amb 2/6 de tirs lliures i 3 situacions de 1c0 fallades. Excel·lent treball defensiu que només fallava en alguna rotació i que permetia el 5-10 al 9’, per al fi veure la segona cistella en joc de l’equip. Final de quart amb només 9 punts i un 3/10 en TL. Sort que els gironins deuen haver anat a la mateixa escola de tir lliure (2/7) .

Al segon quart se’ns ha obert el cel, o millor dit, l’Albert ens l’ha obert. Jugant de pivot, ha rebotejat i corregut com ho ha de fer un noi de 20 anys, i ens ha ensenyat el camí. Generant dues cistelles fàcils i assegurant el rebot, ens ha ajudat a tenir el quart més lúcid. Amb en Youssef i en Quirze en pista el joc s’accelera i es generen més espais i situacions d’avantatge que avui sí que l’Àngel les ha aprofitat. La fidelitat té premi i ens anàvem al descans amb bones sensacions i només maleint les pilotes perdudes en la sortida del contraatac.

La segona part ha estat molt travada, lenta, lletja. El tercer quart l’hem anat fent, augmentant avantatges al inici, 34-25 al 22’ però llavors tornava a aparèixer Artacho amb un quart immens, amb 7 punts gairebé consecutius i amb el defensor a sobre per posar el 36-36 al 28’, però en Sergi les hi ha tornat totes, amb 3 bàsquets seguits, per acabar el quart amb el mateix avantatge que al descans, +4 i on 12 dels 14 punts eren anotats pels interiors.

Començàvem el darrer quart amb un bàsquet de qualitat i al límit de possessió de Prat però afortunadament s’oblidaven de baixar a defensar i Sajet anotava al contraatac. Segurament en les següents jugades s’ha obert l’escletxa que ha estat decisiva per guanyar el partit. 3 defenses amb robo de pilota han permès anotar al contraatac i posar el 48-40 al 32’. La seva zona pressionant aquesta vegada no els generava rèdits però ens alentia el joc i no atacàvem còmodes i entràvem al 37’ amb 52-47. Un triple afortunat d’en Youssef ha estat el inici del 8-0 final que ens ha permès acabar amb el màxim avantatge.

La millora contínua però suem suor i sang per guanyar els partits, ara almenys acabem amb somriures. Avui el treball a darrera ha estat grandiós. Hem desactivat als bases i als tiradors i només hem perdut 5 rebots en defensa. Això vol dir que totes les línies han defensat. Ara només cal no perdre mai aquest esforç i aconseguir que la fluïdesa en atac duri més minuts.