Crònica Sènior masculí Bàsquet Vilafant 84 – 75 C.B. Sant Gregori

Bàsquet Vilafant – 84 – Sajet (7), Pere (18), Nebot (8), Sergi (13), Youssef (7) – cinc inicial –Casteys (1), Ivan (2), Quintana (10), Andreu (6), Castillo (1), Brun (11), Àngel (-). 26/45 TL, 20/47 T2, 6/13 T3, 6 Triples, 2 Nebot, 1 Quintana, Sajet, Pere, Youssef. 23 Faltes, Cap Eliminat. 36 Rebots (Pere 10), 19 Def (Pere i Nebot 4), 17 Of (Pere 6), 15 As (Youssef 4), 21 PR (Nebot 6), 17 PP (Nebot 4), 87 Val (Pere 27)

C.B. Sant Gregori – 75 – Fuster (12), Ferrer (8), Gallego (10), Brea (7), Duran (10) – cinc inicial –Llamas (-), Corominas (11), Masdemont (2), Torras (6), Prat (9). 15/23 TL, 15/31 T2, 10/26 T3, 10 Triples, 3 Prat, 2 Ferrer i Fuster 1 Gallego, Brea, i Corominas. 27 Faltes + 5 Tècniques, 4 Eliminats, Gallego al 20’, Fuster al 39’, Brea i Duran al 40’. 2 Tècniques a Gallego al 20’, 2 Brea al 40’ i 1 Banqueta al 20’. 38 Rebots (27+11 – Ferrer 11), 6 As, 11 PR, 27 PP, 59 Val (Duran 15)

Parcials; 20-22, 28-9 (48-31), 14-26 (62-57), 22-18 (84-75)

Espectacular partit contra el 3er classificat amb una victòria més que merescuda i davant la millor entrada de l’any. Tornàvem els 100 espectadors de la temporada passada i l’equip els hi ha regalat la millor actuació coral de l’any (o de sempre?)

Inici de partit perfecte, 13-5 al 5’ amb 3 triples sense error i neutralitzant el joc interior visitant. Als primers símptomes de cansament els gironins han demostrat la seva qualitat i al final d’un primer quart vibrant i amb un altíssim encert en atac el resultat era favorable als visitants amb 7 punts de Duran i 8 de Gallego. Havíem de millorar la defensa i seguir tenint ritme i mobilitat en atac, però ni en el millor dels escenaris esperàvem aquest segon quart. El parcial ho diu tot, 28-9. La defensa exterior és excel·lent. El trio Nebot-Youssef-Castillo afoguen literalment al rival, robant i forçant un munt de pèrdues (21 PR + 6 forçades, en total) i en atac, aprofitem els minuts de descans de Duran per fer un trau al partit que serà clau (18-2 en 6’ amb 9 punts d’en Pere i 4 d’en Sergi). Al final del quart amb +13, Gallego amb 10 punts i 5 faltes forçades és expulsat per reiterades protestes i ens permet anar al descans amb +17.

Sabem el que es cou, i estem preparats per rebre pressió, per més intensitat del rival i per vigilar els seu tir de 3, però la sortida del 3er quart ens supera. En 5’ passem del +17 al +5 (53-48) amb 5 triples consecutius i sense errada dels visitants, 3 d’ells d’alta qualitat tècnica. Al 27’ (57-52) hem de demanar temps, s’havien acabat els triples, però el cop ens havia noquejat.

Tornava aparèixer un problema del 1r quart (pèrdues de rebot) i un de nou en el partit, manca d’intensitat ofensiva, Ja sabien des del 18’ que la zona 2-3 ens acompanyaria fins al final però no la podíem atacar caminant, havíem de tornar a córrer i ... un minut més tard 57-56. Però en realitat milloràvem, Duran anotava el seu darrer punt del partit al 30’, els rebots ja no es perdien, tornàvem a volar i acabem el quart +5.

Tot i la pèrdua de bona part de l’avantatge que teníem al descans les sensacions eren bones. Sabíem que per guanyar hauríem de patir molt més encara, però era el dia. Tenir 80 persones (els altres 20 eren del Sant Gregori) animant ajuda i molt, no sabeu pas quant. Ajuda a saltar un cm més que el rival, ajuda a arribar una dècima abans que el rival, ajuda a que entri un xic més d’oxigen als pulmons, ajuda a que el cor bategui un xic més ràpid i que la sang arribi millor al cervell i es prenguin millors decisions, en resum, ajuda a guanyar.

I el darrer quart ha tingut 7’ més de perfecció que minut a minut, ens portava a anar eixamplant l’avantatge fins al 76-66 al 37’. Si en defensa TOTHOM ha estat fregant la perfecció, en atac, al joc interior hi hem d’afegir l’aportació de l’Albert i en Nebot que ens han donat altres opcions que sovint ens manquen.

Llavors ha arribat el PERÒ. Temps mort visitant, pressió i 2 pilotes robades consecutives i un triple dels gironins posen el 76-73 en 1’. Por a guanyar? Por a perdre? La por segueix i fem 4/12 en TL entre el 37’ i el 39’. El rival no para de fer faltes amb tota la intenció del món buscant el nostre error i el troba. Per sort, a darrera no fallem i només anoten 2 punts en els darrers 2’. Entrem al darrer minut 80-75 i ara sí, l’Andreu i en Brun no fallen de la línia d’1 per tancar una victòria més que merescuda i que tots hauríem de recordar del que podem ser i de com arribar-hi, i si per tornar-hi hem de tenir 100 persones a la grada, fem un bus per anar a Torroella i ho repetim.