Crònica del Cadet masculí: CESET 56 - 58 Bàsquet Vilafant / Bàsquet Vilafant 81 - 39 AE Fornells

Seguim sumant

Jornada intensa i interessant, la que se’ns presentava aquest dissabte; el motiu? En un mateix matí havíem de jugar dos partits, un a les 9:00 contra el Ceset (l’havíem hagut de canviar de setmana per falta nostre de jugadors) i a les 12:00 contra el Fornells (degut a la impossibilitat de canviar-lo de data).

Partit vs Ceset

Convocats: Arnau Pararols (8), Pep Sala (11), Nil Gironès (2), Ferran Baraut (8), Àlex Crespo (2), Pau Isidoro (-), Adrià Quintana (-), Àlex Palomeras (-), Arnau Caritg (25), Ismael Torres (-), Marc Moncanut (-), David Sedano (2).

Parcials: 14-21 / 8-10 (22-31) / 16-14 (38-45) / 18-13 (56-58)
8/23 TLL (34%).
19 faltes a favor / 18 en contra.

Arribàvem doncs, a les 8:15 a Girona, adormits, però molt mentalitzats (rentar la cara i posar-ne algun amb el cap sota la dutxa ajuda suposo) del partit que ens esperava i del gran pas que seria poder-lo guanyar. A més, encara teníem aquell regust amarg que ens va deixar el partit d’anada, deixant escapar una avantatge de 18 punts per acabar perdent d’1 als últims segons.

Equip gran, en els moments importants. Així es com definiria l’equip en el dia d’avui. Hem dominat el partit gairebé tota l’estona, però tot i això hem acabat patint, i de quina manera. Aquesta vegada però, ja portàvem la lliçó apresa.

Inici de partit molt intens, on hem assolit les primeres avantatges (21-14). Imparable Caritg sota taulells (15 dels 25 punts al 1er quart). Segon quart amb la mateixa dinàmica, però millors encara: deixem el rival en 8 punts, 2 en joc i els altres 6 des de la línia. Ells també augmenten la seva intensitat defensiva (pressió) i juntament amb la nostra falta d’encert no aconseguim obrir una escletxa més gran en el marcador. Mitja part a +9 amb la sensació de tenir el partit on el volem, però amb molt per fer encara. Sabíem que seria llarg.

Iniciem tercer quart i al 26’ assolim el nostre màxim avantatge, +15 aquesta vegada. A partir d’aquí ells reaccionen i en els següents quatre minuts són capaços de retallar-nos 8 punts. Últim quart, no podia començar pitjor: del 38-45 al 51-47 al 37’. Arribem a fallar 5 llançaments de sota la cistella tots sols més el pèssim % en tirs lliures (8 de 23 en total). Temps mort per demanar altra vegada el que portàvem fent durant tot el partit, cap, paciència i tranquil·litat, teníem temps. Tornem a trobar el camí de la cistella amb els tirs lliures i llançament de mitja distància de Pep i dues penetracions de Ferran. I aquí ha arribat el “Déjà vu” que es diu: 12’’ per jugar, 56-57 i dos tirs lliures a favor. L’altra vegada va acabar malament. Aquest cop ha acabat diferent. Anotem el segon (56-58) i ells fallen l’intent d’empat i ens porten a la línia amb 1,5’’ per jugar. Sentenciem? No. Ens agrada patir. Fallem els dos i cronòmetre en marxa. Victòria? Tampoc. Ja ho he dit, ens agrada patir. En l’intent d’anar a tocar la pilota perquè el rival no l’agafi bé i tingui l’opció de fer un últim tir fem falta. Dos tirs lliures pel rival per forçar la pròrroga, que per sort nostre no anoten. I finalment si, victòria.

Com no, m’agradaria tornar a felicitar al Ceset pel partidàs que han fet i el joc que despleguen sobre la pista. Impressionant la capacitat de reacció i la manera com es creixen davant un resultat que no els és favorable (ens han arribat a remuntar 18 i 15 punts en dos partits), simplement espectacular. Heu estat, sinó el millor, un dels millors equips al qual ens hem enfrontat aquesta temporada, gràcies.

Partit vs Fornells

Convocats: Arnau Pararols (4), Pep Sala (20), Nil Gironès (4), Ferran Baraut (9), Àlex Crespo (2), Pau Isidoro (1), Adrià Quintana (10), Àlex Palomeras (6), Arnau Caritg (4), Ismael Torres (19), Marc Moncanut (-), David Sedano (2).

Parcials: 19-12 / 21-8 (20-40) / 19-16 (59-39) / 22-3 (81-39)

6/12 TLL (50%). 5 triples, Pep (4) i Ferran.
14 faltes a favor / 22 en contra.

Arribàvem amb el bus a Vilafant per disputar el segon partit del matí, aquesta vegada com a locals, davant el darrer classificat de la taula, el Fornells. Les sensacions i ambient era molt positiu, però l’altre partit ens havia estat molt exigent i estàvem sense gaires forces.

Poca cosa a dir del partit, molts errors de llançaments fàcils, poca mobilitat en atac, errors en la passada i recepció, moltes faltes per arribar tard i se’ns encalla l’atac per la defensa zonal tancada que ens fan durant tot el partit, però tot això ho atribuïm al cansament.

Tot i això, quan aconseguim pujar la intensitat i utilitzem variants defensives som capaços de distanciar-nos fàcilment del marcador. Jugadors com l’Isma (19 punts, 14 al segon quart) i en Pep (20 punts, 4 triples) els quals encara els quedava energia han sabut aprofitat molt bé els avantatges. A falta de 10’, l’equip encara té ganes de córrer i treu tot el caràcter per deixar el parcial de l’últim quart 22-3 a favor, sumant així una altra victòria.

Així doncs, jornada perfecte, sumant dues victòries més i gaudint com mai d'aquest esport. Ens en queden 5, seguirem treballant. Sou molt grans!