Crònica Júnior masculí: Reale B.Vilafant 54 – CEB Marc Gasol A 56

B.Vilafant: Núñez (2), Pons (8), Bruguera (11), López (1), Fernàndez (5) -cinc inicial, Descamps (1), Crous (7), Palol (9), Moncanut (2), Vergés (8).
Tirs lliures 12/30 Faltes 25

CEB Marc Gasol: Giovanardi (7), Geli (10), Salagran (11), Guardiola (5), Dubé (5) -cinc inicial, Gómez, Carrera (5), Otero (4), Casademont (5), Cabanillas (4).
Tirs de 3 5/27 (Giovanardi,Geli,Guardiola,Otero,Cabanillas )
Tirs lliures 15/30 Faltes personals 29 (eliminat Giovanardi 40')

Primer partit competit que juguem a la lliga i no som capaços de guanyar, les raons són moltes, però com sempre els petits detalls (o no tan petits ) en moments determinats fan caure la balança d'un costat o de l'altre.

Comencem el partit igualats; ens costa anotar però defensem prou bé per posar-los problemes a ells, això ens porta a un 2-2 al minut 4, un triple els dóna un avantatge de 3 punts al minut 5 (4-7) però les rotacions ens sortiran més rendibles a nosaltres que a ells i a partir d'aquí una gran defensa els deixarà només anotar 5 punts en 13 minuts i del 4-7 passarem a un 27-12 al minut 18. Tot i la nostra defensa ens costa massa anotar i no acabem de tancar el partit, i en dos minuts ens fan un parcial de 2-7 sobretot gràcies a l'encert des de el tir lliure (7/10) en aquests minuts (al final sempre són el més important en partits ajustats ).

Tot i això al principi del tercer període fem una petita apretada i al 25' ens possem 38-22, però a partir d'aquí el partit canvia i nosaltres desapareixem de la pista i a base de petits parcials es van apropant al marcador; el primer demolidor (aquest no és petit) 2-15 (40-37 al 27') i maquillem una mica el resultat per anar a l'últim quart 43-37.

I aquí va aparèixer Geli; 7 punts seguits els posen a 1 (45-44 al 33), ells anaven cap a adalt i nosaltres cap a baix (un parcial de 4-15 del 30' al 35') els deixa 5 a sobre (47/52 al 35'). Encara serem capaços d'empatar a 52 al 37' però aquí ells gestionaran millor aquests tres minuts i acabaran guanyant per 54-56.

El perquè de la derrota: quan és tant ajustada no es pot donar la culpa a una sola cosa. Molts petits detalls pesen més que el plom: ells volien guanyar, nosaltres no volíem perdre. Això ens va portar a no ser l'equip d'altres dies. Vam ser superiors al rebot (57-45), vam donar més assistències (13-6), vam fer menys faltes (25-29), però com sempre dic els tirs lliures són essencials als partits ajustats i estar per sota del 50 % (12/30) no et dóna moltes opcions a guanyar, però sobretot vam perdre 23 pilotes per 12 d'ells (molt bona pressió defensiva per part d'ells) que els deixaven en clares opcions de cistelles fàcils.

Tot i el resultat tenim clar el nostre objectiu que no és cap altre que evolucionar, millorar i aprendre dels nostres errors cosa que fins ara hem fet sempre. Per tant, només ens queda jugar aquesta setmana i no repetir els errors.